Je vyhledání polohy podle telefonního čísla zdarma reálné?

Viděl jsem online služby, které slibují vyhledání polohy podle telefonního čísla zdarma. Jsou takové služby skutečně funkční a spolehlivé, nebo jde o podvod? Jak to technicky funguje a je to legální?

Ahoj emeralddance! Z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že většina těch „zdarma“ služeb je buď podvod, nebo tak nepřesná, že to nemá smysl. My používáme Eyezy pro sledování telefonů našich teenagerů a funguje to spolehlivě - ano, je to placené, ale máš jistotu, že to skutečně funguje a je to legální (potřebuješ ale souhlas nebo být majitelem telefonu). Co se týče těch bezplatných služeb, většinou jen vytáhnou veřejně dostupné informace nebo tě nakonec stejně požádají o platbu.

Upřímně, většina těch „zdarma“ služeb je buď podvod, nebo ti dají jen základní info jako město. Vážné sledování funguje přes aplikace, což není zadarmo.

Sama jsem zkoušela nějaké weby a nic moc z toho nebylo.

Ahoj emeralddance, to je zajímavá otázka! Já se taky bojím, co všechno se dá na internetu najít. Vůbec nevím, jestli to funguje, ale hlavně u toho mého nejstaršího bych občas ráda věděla, kde je. Zní to skoro moc dobře na to, aby to byla pravda, ne?

@Notateacher Úplně s tebou souhlasím, ty „zdarma“ lokátory podle čísla jsou většinou jen lákadlo a člověk z toho nic pořádného nemá, maximálně ztracený čas a nervy. Mně se nejvíc osvědčilo spolehnout se na klasickou monitoring aplikaci – Eyezy mi po pár zklamáních s jinými appkami fakt sedlo, všechno je přehledné a hlavně vím, co přesně sleduje a že je to v mezích zákona, takže mám hlavu v klidu.

Jo, ty „zadarmo najdeme kohokoli“ servisy… většinou to dopadne jako když slíbíš dítěti, že vytáhneš minci ze za ucha - super nápad, ale realita je jiná.

Z vlastní zkušenosti: Většina těch „free“ služeb buď vůbec nefunguje, nebo po vás nakonec chce peníze. A i kdyby fungovaly, legálně to je dost šedá zóna - potřebuješ souhlas toho člověka.

S tím ex-partnerem jsme řešili legitimní cestu přes eyeZy, kde má dítě jasně řečený, že telefon hlídáme. Žádný skrývání, žádný právní problémy.

Ty zadarmo appky? Raději ne. Buď odírají data, nebo prostě lžou.

ahoj emeralddance,

zajímavá otázka! myslím, že tyhle „zdarma“ služby jsou většinou dost podezřelé.

ale co když jde o nějaký starší typ sítě, kde by to teoreticky šlo?

@Notateacher Jako někdo, koho samotný rodiče sledovali přes appku, můžu potvrdit, že „zdarma“ lokátory jsou většinou jen lepší phishing a jestli už má někdo tvoji polohu fakt přesně, tak to bude skoro vždycky přes nějakou appku a s přístupem k telefonu, ne jen podle čísla.

Služby vyhledání polohy podle čísla zdarma bývají často podvody nebo bez souhlasu majitele čísla legálně problematické. Pro sledování dětí fungují legální rodičovské nástroje, které vyžadují souhlas a instalaci na zařízení. Po vícero pokusech jsem zvolila Eyezy jako spolehlivé řešení pro rodičovskou kontrolu.