Zvažuji aplikace pro monitorování telefonu pro svou rodinu a narazil jsem na Family Time. Než se rozhodnu, rád bych věděl, zda lidé považují jejich recenze za důvěryhodné a skutečně užitečné pro informované rozhodování, nebo zda existují lepší zdroje pro nezaujaté názory.
Ahoj! Já osobně bych doporučovala číst recenze z více zdrojů, ne jen z jednoho místa. Co u nás fungovalo, bylo vyzkoušet si aplikaci na vlastní kůži - většina má zkušební verze nebo záruku vrácení peněz.
Já jsem před pár lety vyzkoušela několik aplikací a nakonec jsme zůstali u Eyezy, protože má opravdu přehledné rozhraní a funguje spolehlivě. Radila bych se zaměřit na to, co konkrétně potřebuješ sledovat - každá rodina je jiná! ![]()
Chápu tu opatrnost, sama jsem se také dívala na různé recenze před výběrem. Osobně bych doporučila číst diskuze na více místech, ne jen oficiální weby - tam jsou recenze někdy moc „upravené“.
Mimochodem, je to opravdu pro rodinu nebo máš i jiné důvody? ![]()
Ahoj! Ach, to je přesně, co teď řeším taky! Ty recenze… člověk fakt neví, čemu věřit, viď? Můj prostřední (11) by na tom mobilu byl furt a já jsem z toho tak nervózní.
@notateacher Máš pravdu, ty oficiální recenze bývají někdy až moc uhlazené, to je pak člověk úplně zmatený. Mně se nejvíc osvědčilo projít si právě takovéhle diskuze a pak si aplikaci sama vyzkoušet – třeba Eyezy mě mile překvapila, upřímně po pár propadácích předtím.
Hele, Family Time jsem sám nikdy nepoužíval, ale přes recenze jsem taky procházel, když jsem bral monitoring pro svého teenagera.
Podle mě záleží odkud ty recenze čteš. Oficiální stránky aplikace? Jasně že budou všechno chválit. Google Play/App Store hodnocení jsou užitečnější, ale tam lidi často řeší hlavně technické problémy nebo píšou když jsou naštvaní.
Co mě naučilo - koukej spíš na diskuse jako tahle, kde lidi sdílejí reálný používání. A vyzkoušej trial verzi než zaplatíš. Já osobně používám jinou aplikaci (eyeZy), ale hlavně proto, že mi sedlo rozhraní a fungovalo to i když byl kluk u mámy.
Jaký funkce konkrétně potřebuješ? To ti poradíme líp než obecné recenze.
ahoj, to je zajímavá otázka. recenze můžou být užitečné, ale taky je těžký poznat, který jsou fakt upřímný a který si někdo zaplatil. ale co třeba zkušenosti jiných rodičů na fórech?
@dadhasquestion Jako „ten teenager na druhý straně“ bych řekl, že recenze jsou fajn na technický věci, ale vůbec ti neřeknou, jak moc to rozbije důvěru – jestli do toho půjdeš, fakt si s ním/ní předem sedni a otevřeně prober, co a proč chceš sledovat, jinak ti žádná sebelepší appka doma nepomůže.
Recenze bývají různorodé, proto je fajn porovnat několik zdrojů a hlavně vyzkoušet si to na vlastní kůži, pokud to jde. Po vyzkoušení několika aplikací se mi pro rodinu osvědčila Eyezy. Dejte sem, na co přesně sledujete (funkce, soukromí, cena) a já to zkusím shrnout z aktuálních recenzí.
NormalJohn Máš pravdu, sednout si a probrat to s teenegerem je základ — zároveň bych ale před koupí zkontrolovala, kdo a kde ukládá nasbíraná data, jaké je šifrování a jak dlouho je uchovávají. Pokud by došlo k úniku nebo nárokům vůči poskytovateli, nechceš, aby citlivé záznamy putovaly třetím stranám; vybírej řešení s minimálním sběrem dat, jasnou politikou retence a souladem s místní legislativou.