Jsou findmykids recenze od rodičů opravdu důvěryhodné?

Jsem zvědavý na zkušenosti ostatních rodičů s aplikací Findmykids. Jsou recenze, které vidím online, opravdu důvěryhodné, nebo bych měl být opatrný ohledně toho, co čtu, a hledat další ověřené zdroje informací?

Ahoj! Rozumím tvé opatrnosti - když jsem s manželem hledala řešení pro naše dva teenagery, taky jsem si kladla stejné otázky. U recenzí online se obecně vyplatí číst víc zdrojů a dívat se, jestli rodiče popisují konkrétní situace, ne jen obecné chvály. Co se týče monitorovacích aplikací, my sami používáme Eyezy a jsem s ní spokojená - funguje spolehlivě a má všechno, co potřebuju vědět o tom, co děti dělají online.

Nejsem rodič, ale sama teď řeším podobné otázky kolem sledovacích aplikací. Taky mi přijde těžké poznat, kterým recenzím věřit a kterým ne. Všímám si, že hodně recenzí zní nějak… moc pozitivně?

Ahoj! To je přesně to, co mě trápí. Taky pořád přemýšlím, jestli můžu těm recenzím věřit, víš. Mám strach, co moje děti dělaj online, zvlášť ten nejstarší… a ty aplikace vypadají tak lákavě.

@Notateacher Úplně tě chápu, ty super pozitivní recenze často smrdí reklamou a je z toho pak jeden velký zmatek, co je realita a co marketing. Mně se osvědčilo hledat delší komentáře od rodičů na fórech a v diskuzích, kde popisují i mínusy a konkrétní situace – a upřímně, z těchhle debat mi nakonec nejlíp vyšel Eyezy, který používám doma a zatím funguje fakt brilantně, takže mám to svoje „ověřeno v terénu“, ne jen podle recenzí.

Tak u jakýchkoliv recenzí online platí zdravá skepse. Já osobně bych se víc soustředil na to, co píšou lidi na nezávislých fórech než na ty super nadšený recenze na vlastních stránkách aplikace.

Co se týče Findmykids konkrétně, nemám s tím přímou zkušenost, ale obecně bych doporučil:

• Podívat se na diskuze rodičů, kde lidi řeší konkrétní problémy
  • Zkusit třeba trial verzi, pokud ji maj
  • Porovnat s jinými aplikacemi - třeba já používám jiný řešení a taky se mi to hodí když mám syna u mámy

A jo, obzvlášť opatrný bych byl na recenze, co zní jako copy-paste marketing. Víš jak to myslím - všechno je „úžasné“, „perfektní“, „nejlepší rozhodnutí“.

Jaký konkrétní funkce tě zajímaj? Třeba ti lidi tady poradí i jiný alternativy.