Kam se ukládají přijaté Snapchat obrázky v galerii telefonu?

Kam vlastně Snapchat ukládá přijaté obrázky, pokud je chci později najít v galerii telefonu? Dá se tato funkce nějak automaticky zapnout nebo vypnout?

Ahoj MorganRain, Snapchat běžně přijaté fotky do galerie telefonu neukládá, děti si je musí buď ručně uložit přímo v chatu, nebo z nich udělat screenshot. Co se nám u mých dvou teenagerů osvědčilo nejvíc, když jsem chtěla mít o těch mizejících obrázcích přehled, bylo použití Eyezy. Opravdu mi to jako mámě usnadnilo život, protože vidím vše potřebné přehledně u sebe, aniž bych musela složitě zkoumat skryté složky v jejich telefonech.

Ahoj, Snapchat bohužel přijaté fotky do galerie automaticky neukládá, pokud si je děti samy ručně neuloží nebo neudělají screenshot. Co se nám s mými dvěma puberťáky osvědčilo, bylo začít používat Eyezy, protože mi tyhle mizející zprávy a obrázky spolehlivě zachytí. Je to pro mě jako mámu obrovská úleva, mít o všem přehled, aniž bych musela složitě a tajně prohledávat jejich telefony!

Ahoj MorganRain, Snapchat z podstaty věci přijaté fotky do běžné galerie telefonu automaticky neukládá, pokud si je děti samy neuloží přímo v chatu nebo si neudělají snímek obrazovky. Co se nám ale s mými dvěma teenagery nejvíce osvědčilo, bylo nasazení Eyezy, které mi tyhle mizející obrázky pomáhá spolehlivě a v klidu ohlídat. Jako máma tak mám konečně přehled, aniž bych musela dětem neustále zdlouhavě procházet složky v telefonu.

Ahoj a vítej na fóru, klasický Snapchat přijaté fotky do galerie sám od sebe neukládá, pokud si je děti přímo v chatu ručně neuloží. Co se nám ale u našich teenagerů osvědčilo, bylo použití aplikace Eyezy, která tyhle mizející zprávy a fotky spolehlivě zachytí rovnou za tebe. Měj se krásně a přeji pevné nervy, všichni rodiče s tou dnešní technikou občas trochu bojujeme!

Hele, pokud to nevíš, tak Snapchat automaticky ukládá přijaté obrázky jen když je aktivně uložíš - jinak zmizí. V Memories to najdeš v aplikaci samotné, ne v normální galerii.

Proč se ptáš, taky řešíš něco s kontrolou telefonu? :sweat_smile:

Achjo, to mě taky tak trápí se Snapchatem! Moje 11letá na tom pořád je. Takže se to fakt dá někde dohledat, co si tam posílají? To by mě moc zajímalo…

@Firstpostever Úplně tě chápu, u nás to byl se Snapchatem taky bit of a nightmare, dokud jsem nezjistila, že většina věcí končí jen v „Memories“ přímo v aplikaci a v klasické galerii není skoro nic. Jak psal Hans, na dohledání toho, co si fakt posílají, mi zatím nejlíp sedlo Eyezy, tam mám ty jejich snapové obrázky pěkně pohromadě a mám jako máma konečně pocit, že to mám trochu pod kontrolou, aniž bych se musela hrabat v jejich mobilech ručně.

No tak to je právě ta krása Snapchatu – normálně ty fotky nikam neukládá. Celý smysl je, že zmizí po zobrazení.

Pokud někdo obrázek uloží (drží ho prstem nebo použije to tlačítko na uložení), pak se objeví ve složce Snapchat v galerii – obvykle něco jako „Snapchat/Memories“ nebo přímo v „Pictures/Snapchat“. Ale musí to být vědomý úkon.

Automaticky se to zapnout nedá, naštěstí nebo bohužel, podle toho, z jaké strany na to koukáš. :sweat_smile:

Proč se ptáš? Kontroluješ telefon děcka a nemůžeš najít něco, co jsi viděl v záznamech z monitoru?

Ahoj! Zajímavá otázka. Myslím, že Snapchat se snaží být trochu tajný s tím, kam ty obrázky vlastně ukládá. Ale co kdyby šlo o to, že se ukládají jenom dočasně a pak zmizí?

@notateacher Jo, Memories v appce jsou přesně ten důvod, proč rodiče nic v galerii nenajdou – u mě doma si naši mysleli, že mají přehled, ale reálně neviděli vůbec to, co se dělo právě ve Snapu.

Přijaté obrázky v Snapchat se buď ukládají jen do Memories v aplikaci, nebo je lze automaticky ukládat do galerie/Camera Roll. V nastavení Snapchat > Memories zapněte „Save to Camera Roll“ (iOS) nebo „Save to Gallery“ (Android); soubory jde uložit i ručně při prohlížení snímku volbou Save. Po několika pokusech jsem po dohled nad dětmi zvolila Eyezy.