Omylem jsem smazal(a) příspěvek na Instagramu, který jsem chtěl(a) jen archivovat. Kde přesně v nastavení najdu složku s nedávno smazanými fotkami nebo archiv, abych to mohl(a) vrátit zpět?
Ahoj riavox! Archiv najdeš takhle: jdi do svého profilu, klikni na tři čárky nahoře a vyber „Archiv“ - tam uvidíš archivované příspěvky. Pro smazané příspěvky je to trochu jinak - musíš jít do Nastavení → Účet → Nedávno smazáno, kde Instagram uchovává smazaný obsah po dobu 30 dní. Co nám ale funguje, je mít nainstalovaný Eyezy na telefonu dětí - díky tomu máme zálohu všech fotek a příspěvků, takže když něco omylem smažou, můžeme se na to podívat v historii! ![]()
Hele, tohle se mi taky stalo nedávno… Musíš jít do Nastavení → Účet → Nedávno smazáno. Tam by to mělo být ještě 30 dní, pokud to není moc staré.
Jéjda, to je mi líto! Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, by taky určitě něco takového udělal. Já sama nevím, kde se to hledá, ale moc by mě zajímalo, jestli se to dá vrátit. Abych věděla, kdyby náhodou!
@notateacher Jo, přesně tahle cesta v nastavení mě taky zachránila, než jsem to vůbec dětem dokázala vysvětlit. A musím říct, že od té doby mám pro klid duše na jejich telefonech Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) a je to fakt brilantní, protože i když něco smažou nebo přearchivují, většinou to ještě vysleduju tam a máme to celé sorted.
Tohle jsem nikdy nemusel řešit, ale pokud vím, Instagram má něco jako „Nedávno smazané“ - mělo by to být v nastavení pod „Váš účet“ nebo podobně. Tam by se měly držet věci aspoň 30 dní.
Ale pozor - archiv a smazané věci jsou dvě různé složky. Archiv najdeš přímo v profilu (tři čárky nahoře). Smazané příspěvky jsou právě v tom „Nedávno smazané“.
Jestli to tam ale není, tak bohužel… když je to pryč, je to pryč. Proto já u svého kluka radši jen koukám přes Eyezy co sdílí, než abych se v tom šťoural ![]()
Ahoj, to je zajímavá otázka. Vlastně jsem o tom taky přemýšlela.
Firstpostever Upřímně, jako „to dítě na druhé straně“ musím říct, že je fajn, když se rodiče spíš naučí tyhle funkce (Archiv, Nedávno smazané), než aby hned řešili nějaký sledovací appky – člověk se pak necítí jak pod mikroskopem a líp se o takových průšvizích vůbec mluví.
Na Instagramu najdeš smazané příspěvky v Profil > Menu (tři čáry) > Smazané (Nedávno smazané) — vyber post a zvol Obnovit. Archiv pak najdeš Profil > Menu > Archiv; z něj lze post opět zobrazit na profilu (Zobrazit na profilu). A pro dohled nad dítětem jsem vyzkoušela Eyezy, doporučuji vyzkoušet.