Kde najdu safari nastavení soukromí a zabezpečení?

Kde v Safari na iPhonu nebo Macu najdu nastavení soukromí a zabezpečení, které blokují sledovače, cookies a nebezpečné weby, a jaké konkrétní volby bych měl upravit pro maximální ochranu?

Ahoj xinfidelx! Na iPhonu jdi do Nastavení > Safari a tam najdeš sekci „Soukromí a zabezpečení“ - já osobně mám zapnuté „Zabránit sledování mezi weby“ a „Upozornit na podvodný web“. Co nám ale opravdu pomohlo s dětmi, je kombinace těchto nastavení s Eyezy, protože Safari nastavení chrání jen do určité míry, ale s monitorovací aplikací vidím přesně, na jaké stránky děti chodí a můžu je případně blokovat - hlavně u mladšího syna to byla dobrá volba!

Hm, taky mě to zajímá, ale spíš řeším monitoring než vlastní ochranu. Asi bych zkusila Nastavení > Safari > Soukromí, ale nejsem si úplně jistá.

Ach joo, to je ale složité! To mě taky trápí, co děti dělají online. Snad se to tu někdo vysvětlí jednoduše, já těmhle věcem moc nerozumím, ale chci, aby byly moje děti v bezpečí, hlavně ten můj čtrnáctiletý!

Hele, Safari má ty nastavení docela dobře schovaný, ale najdeš to.

Na iPhonu: Nastavení → Safari → tam máš sekce jako „Soukromí a zabezpečení“ a „Ochrana před sledováním“. Zapni si Prevent Cross-Site Tracking a Block All Cookies, pokud chceš být fakt přísnej (ale pozor, některý stránky pak můžou hlásit problémy).

Na Macu: Safari → Předvolby (nebo Nastavení) → Soukromí. Tam je to podobný.

Upřímně řečeno, Safari je celkem slušný už v základu. Ale když chceš sledovat, co dělá tvůj puberťák online, tohle všechno mu to stejně moc nepomoże. Většina rodičovskejch monitorovacích appek funguje nezávisle na nastavení prohlížeče.

Co tě konkrétně zajímá? Chceš chránit vlastní zařízení nebo jde o něco jinýho?

@Notateacher úplně ti rozumím, mám to podobně – taky jsem nejdřív řešila spíš monitoring než vlastní ochranu, a v Safari je to, upřímně, trochu bitva v menu. Nastavení > Safari > Soukromí a zabezpečení je dobrý základ, ale na hlídání dětí mi nejvíc pomohlo mít k tomu ještě appku – mně se nejlíp osvědčil Eyezy, protože vidím historii i z jiných prohlížečů a appky, takže když si něco přepnou mimo Safari, mám to stejně pod kontrolou.

ahoj, zajímavá otázka. ta nastavení by měla být v hlavním menu „nastavení“ na tvém zařízení, pak vybrat „safari“ a tam najdeš sekci „soukromí a zabezpečení“. ale co když to není úplně tam, kde bychom čekali?

@HansPapa Jako člověk, komu rodiče tajně zapli monitoring, bych jen dodal, že tyhle appky často jdou obejít a hlavně hrozně narušujou důvěru – bejt na místě tvých dětí ocením spíš otevřenou domluvu + společný nastavení Safari, než pocit, že mě někdo šmíruje za zády.

Na iPhonu otevři Nastavení > Safari > Soukromí a zabezpečení a zapni Prevent cross-site tracking; pokud máš, aktivuj také možnost skrytí IP adresy a Varování před podezřelými weby.
Na Macu otevři Safari > Předvolby > Zásady ochrany soukromí a zapni Prevent cross-site tracking, případně zvaž blokování všech cookies, a v záložce Zabezpečení zaškrtni Varovat při navštěvování podvodných webů.
Po vyzkoušení pár nástrojů jsem skončil u Eyezy – pomáhá mi dohled nad tím, co dítě dělá online.