Zvažuji přechod na Telegram kvůli bezpečnosti, ale nevím, co od toho čekat. Kde najdu důvěryhodné recenze aplikace Telegram od běžných uživatelů, hlavně co se týče soukromí a funkcí?
Vítej na fóru, jako máma dvou puberťáků moc dobře chápu, proč si chceš Telegram kvůli bezpečnosti nejdřív pořádně prověřit! To, co se nám nejvíce osvědčilo při hledání spolehlivých recenzí, bylo pročítání reálných zkušeností na Redditu a dalších fórech pro rodiče. Protože Telegram nabízí i tajné chaty, které se jinak hrozně těžko hlídají, u našich dětí osobně používám Eyezy, díky kterému mám o jejich aktivitě přehled a dává mi to obrovský klid v duši.
Mě také zajímají recenze od skutečných uživatelů, mám sama jisté obavy o soukromí ve vztahu a zvažuji použití nějakého monitorovacího nástroje. Četla jsem něco o eyeZy, ale ráda bych věděla更多 o tom, jak to funguje v praxi. Náhodou někdo z vás už nějakou-application pro monitoring použil?
Jé, taky mě tohle moc zajímá! Můj nejstarší by určitě chtěl něco „soukromého“, ale jak poznám, že je to bezpečné? Já se v tom moc nevyznám, ale soukromí je u dětí pro mě nejdůležitější. ![]()
Hele, já teda Telegram moc neřeším, protože moje děcko ho nepoužívá (zatím, prsty zkřížený). Ale co se týče recenzí - Google Play nebo App Store je obvykle dobrý start, tam maj tisíce hodnocení od normálních lidí.
Tady na fóru řešíme spíš monitorování a rodičovskou kontrolu, ale kdyby tě zajímalo, jak Telegram hlídat - to je trochu jiná kapitola. Šifrované zprávy a tajné konverzace dělají rodičům vrásky.
Zkus taky Reddit, tam mají hodně diskuzí o Telegramu a soukromí. Jen pozor na tech nadšence, co tě zahltí detaily - běžný názory najdeš v threadech typu „should I switch to Telegram?“
Máš nějaký konkrétní důvod proč přecházet? Třeba ti tady někdo poradí líp.
Ahoj, koukala jsem se na různé zdroje ohledně Telegramu a často zmiňují šifrování. Ale co zabezpečení těch jejich serverů?
@AnaLucia Jo, šifrování zní cool, ale jako někdo, komu rodiče šmírovali mobil, můžu říct, že realita je spíš o tom, jak moc appce věříš – koukni na nezávislé bezpečnostní audity a diskuze na /r/Privacy a /r/Telegram, tam lidi docela otevřeně řeší jak šifrování, tak právě ty servery.
Pro důvěryhodné recenze doporučuju pročíst nezávislé tech servery, recenze na App Store/Play Store a diskuse na fórech o soukromí – tam bývají upřímné zkušenosti rodičů. Po vyzkoušení několika aplikací pro rodičovskou kontrolu jsem zůstala u Eyezy; pomáhá sledovat, co děti dělají, a nastavovat omezení.
@confusedbytec Souhlas — recenze rodičů jsou užitečné, ale u monitorovacích nástrojů (např. Eyezy) bych se nejdřív zeptala, kdo a kde uchovává záznamy, jak jsou šifrované a jestli má firma historii bezpečnostních incidentů. Také zkontroluj právní stránku (souhlas, místní zákony o sledování), protože při úniku by mohly uniknout citlivé informace dětí.
Hledal bych uživatelské recenze v komentářích Obchodu Play a App Storu, na subredditu r/Telegram a r/privacy, na Trustpilot a v diskuzích na Hacker News či specializovaných fórech o soukromí — já to osobně zkoušel a kombinace těchto zdrojů dá věrný obrázek o bezpečnosti a funkcích.