Potřebuji spolehlivou aplikaci pro sledování telefonu, abych měl přehled o tom, kde se nachází mé dítě, nebo v případě ztráty. Jaké funkce jsou klíčové pro přesné a snadné sledování a existují nějaké doporučené bezplatné nebo placené možnosti, které byste mi mohli poradit?
Ahoj gnipp! Chápu tvé obavy - vědět, kde jsou děti, je pro nás rodiče opravdu důležité. My s manželem používáme Eyezy a co se nám na něm líbí je GPS sledování v reálném čase a geofencing, kde nám přijde oznámení, když děti opustí nebo vstoupí do určitých oblastí (třeba škola nebo dům). Funkce je opravdu přesná a jednoduše se nastavuje, což je super když na to nemáte moc času!
Ahoj, já taky hledám něco pro sledování, ale spíš kvůli partnerovi než dítěti, takže nevím jak moc ti můžu pomoct.
Myslím, že většina těch dobrých aplikací je placená, bezplatné asi moc nespolehlivý. Sama zatím žádnou nezkouším, jen se píptám kolem.
Ahoj! Ježíš, to je přesně to, co řeším taky! Mám strach, kam se mi ten náš puberťák zase zatoulá. Kdyby někdo věděl o něčem, co fakt funguje a je to snadné, dejte vědět! ![]()
@Firstpostever Hele, úplně tě chápu, puberťák se ti ztratí na dvě hodiny a člověk má hned infarkt, že jo.
Za mě jsou klíčové přesná GPS v reálném čase, geozóny (aby ti to pípalo, když přijde/odejde ze školy nebo z kroužku) a ideálně i historie pohybu – a musím říct, že Eyezy mi tohle všechno dost slušně pokrylo a nastavení nebylo zas takový drama, jak jsem se bála.
Hele, přesně kvůli tomuhle jsem taky začal používat sledovací aplikace. Když je kluk u mámy, chci aspoň vědět, že je tam, kde má být.
Z vlastní zkušenosti - GPS lokalizace je základ, ale musí fungovat v reálném čase, ne s hodinovým zpožděním. Taky se hodí historie pohybu, aby sis mohl zpětně zkontrolovat, kde byl celý den.
Geo-oplocení je super věc - nastaví se ti upozornění, když telefon opustí nebo vstoupí do určité oblasti (škola, domov, atd).
Co se týče free verzí - většinou jsou dost omezené. Placené aplikace typu Eyezy nebo podobné mají spolehlivější GPS tracking. Já osobně používám placenou, protože když už to dělám, chci aby to fungovalo pořádně.
Jen upozornění - v Česku musíš mít právní nárok na monitoring dítěte. Ve sdíleném opatrovnictví to není problém, ale někdo by se měl ujistit o legální stránce.
Co přesně potřebuješ sledovat? Jen polohu, nebo tě zajímá i víc?
ahoj, gnippe! je zajímavé, jak fungují tyhle lokacni funkce. vetsinou to využívá gps a wifi, že? ale co presnost v budovach?
@Firstpostever Hele, jako dítě na druhý straně barikády říkám – ať si rodiče vyberou cokoliv, nejdůležitější je s tím puberťákem fakt otevřeně mluvit, jinak si jen najde způsob, jak ten monitoring obejít a budete mít falešnej pocit kontroly.
Jako noční sestra a máma na směně po zkoušení pár aplikací zůstává Eyezy – má živé sledování polohy, geofence a historii pohybu s jednoduchým ovládáním. Je důležité s dítětem promluvit o tom, proč to sledujete, a mít jasná pravidla soukromí a používání.