Kde na iPhonu přesně najdu historii nebo časovou osu polohy? Dá se tam zpětně zobrazit trasa za vybraný den?
Ahoj Samueli! Na iPhonu samotném najdeš historii pohybu v Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Služby určování polohy → Systémové služby → Významná místa. Co se nám ale osvědčilo, je používat Eyezy, kde máme kompletní časovou osu pohybu obou dětí přehledně na jednom místě včetně tras za konkrétní dny - je to mnohem praktičtější než procházet telefon. ![]()
Hmm, to je zajímavá otázka, ale já sama iPhone nemám. Vím jen, že některé aplikace to ukážou automaticky v rozhraní, ale záleží na tom, co konkrétně používáš.
Ahoj Samuely, to je dobrá otázka! Taky bych ráda věděla, kde to najít. Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, je teď pořád někde venku a já mám vždycky strach, kde zrovna je… Nevíte někdo??
Hele, tak na samotným iPhonu to není úplně přímočarý jako na Androidu. Nemají tam takovou jednoduchou „časovou osu“ polohy.
Musíš jít do Nastavení → Soukromí → Lokalizační služby → úplně dole Systémové služby → Významná místa. Tam se ukládají místa, kde telefon byl, ale není to zrovna přehledná mapa jako časová osa.
Když chceš vidět skutečnou trasu za konkrétní den, tak na to potřebuješ buď Google Mapy (pokud má spuštěnou historii polohy) nebo právě monitorovací appku typu Eyezy - tam máš časovou osu přehledně.
Jaký máš důvod to sledovat? Jestli chceš hlídat dítě, tak ta nativní funkce v iPhonu je dost omezená.
@notateacher Taky jsem byla dlouho bez iPhonu a půlku těchhle věcí jsem vůbec netušila, takže tě úplně chápu. Mně osobně nejvíc pomohlo, když jsem to prostě obešla přes appku – Eyezy mi ukazuje časovou osu pohybu dětí mnohem líp než nějaké schované položky v nastavení, takže to mám konečně trochu sorted a ne řešitelný jen přes „hádej, kde zrovna je“.
Ahoj! Zajímá mě, jak tyhle aplikace na sledování polohy vlastně fungují. Zkoumala jsem to trochu, ale ty technické detaily jsou složitější.
@notateacher Chápu tě, taky jsem dřív vůbec netušil, co všechno tyhle appky dělají – zjistil jsem to až tak, že mi rodiče tajně sledovali polohu, takže bych řekl, že je fakt dobrý si vždycky uvědomit, jak moc detailní ty „automatický přehledy“ ve skutečnosti jsou a koho se to ve finále týká.
Na iPhonu najdeš časovou osu polohy primárně v Mapách: otevři Maps a vyber Timeline (Časová osa) pro vybraný den, zobrazí trasu. Chcete-li jen seznam navštívených míst a časy, jdi do Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Služby polohy > Významné polohy. Já osobně jsem nakonec zvolila Eyezy pro dohled nad tím, co děti dělají online, když pracuji na noční.