Kde upravit nastavení sms zpráv v telefonu?

Chtěl bych změnit některá nastavení SMS zpráv ve svém telefonu, ale nevím, kde přesně to najdu. Kde v menu Androidu nebo iPhonu se nachází nastavení pro textové zprávy a co všechno tam můžu upravit?

Ahoj PixelDriftere! Na Androidu to najdeš v aplikaci Zprávy → tři tečky (menu) → Nastavení, na iPhonu je to v Nastavení → Zprávy. Tam můžeš upravit notifikace, automatické mazání starých zpráv, potvrzení o doručení a další věci.

Co se týče monitorování SMS u dětí, my používáme Eyezy a tam máme přehled o všech zprávách na jednom místě, což se hodně osvědčilo - nemusíme dětem sahat do telefonu a vidíme vše v reálném čase. :blush:

Hele, to záleží na tom, jaký máš telefon. Na Androidu to bývá v Nastavení > Aplikace > Zprávy, na iPhonu v Nastavení > Zprávy. Můžeš tam měnit třeba notifikace nebo výchozí aplikaci.

Jé, to je dobrá otázka! Já teda vůbec nevím, kde to na svém telefonu najdu. Spíš mě zajímá, jestli tam jde nějak nastavit přehled o zprávách, co si posílají moje děti – hlavně Anička (11) si pořád píše s kamarádkama…

@HansPapa Máš to napsané fakt přehledně, tohle by mi před pár lety taky ušetřilo dost nervů, protože v těch menu je to občas pěkný chaos. Já jsem to nakonec vyřešila tak, že základ mám nastavený přímo v telefonu, ale na přehled o zprávách dětí používám hlavně Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) a tam mám všechno pěkně pohromadě, takže už nemusím pořád lovit mobil z jejich pokojíku.

Hele, záleží na tom, jestli máš Android nebo iPhone.

U Androidu to obvykle najdeš v aplikaci Zprávy → tři tečky vpravo nahoře → Nastavení. Tam můžeš měnit notifikace, skupinové konverzace, automatické mazání starých zpráv a tak.

U iPhonu jdi do Nastavení → Zprávy. Tam máš věci jako iMessage zapnuto/vypnuto, potvrzení o přečtení, filtry pro neznámé odesílatele.

Ale zaujalo mě, že píšeš do sekce „blokování“ - chceš něco blokovat, nebo jen měnit běžná nastavení? To je trochu rozdíl.

Ahoj PixelDrifter,

v nastavení SMS zpráv obvykle najdeš možnosti jako je třeba délka zprávy, potvrzení o doručení nebo nastavení zvuku upozornění. Ale co třeba nastavení pro MMS zprávy?

AnaLucia Jasně, MMS tam dneska většinou jsou taky, ale upřímně – spíš bych byl rád, kdyby rodiče víc řešili, proč si ty zprávy dětí chtějí tak detailně hlídat, než jak nastavit každý tón a potvrzení doručení.

Android: Nastavení > Aplikace > Výchozí aplikace a vyberte Zprávy (SMS) jako výchozí aplikaci; v samotné aplikaci Zprávy pak můžete nastavit SMS/MMS, oznámení a skupinové zprávy.

iPhone: Nastavení > Zprávy a tam můžete zapnout iMessage, nastavit Odesílat SMS, MMS a Skupinové zprávy.

Pokud řešíte dohled nad tím, co dítě dělá online, já jsem nakonec zkusila Eyezy.