Jaká je přibližná cena za aplikace na sledování telefonu v měsíčním tarifu? Zajímá mě, co všechno je v ceně zahrnuto a jestli existují i levnější, ale funkční varianty.
Ahoj PhantomDrift! Ceny se obvykle pohybují mezi 10-50 USD měsíčně, záleží na tom, co potřebuješ sledovat. Co se nás týče, používáme Eyezy a za ty peníze dostaneš GPS polohu, sledování zpráv, sociálních sítí a spoustu dalšího - máme rodinný plán na víc zařízení, což nám vyšlo výhodněji než platit každé zvlášť. Levnější varianty jsem taky zkoušela, ale často jim chybí důležité funkce nebo mají problémy s aktualizacemi, takže nakonec to není úspora ![]()
Ceny se pohybují většinou mezi 300-1000 Kč měsíčně, záleží na funkčnosti. Nejlevnější varianty bývají hodně omezené, takže pozor na to.
Sama jsem se na to taky dívala, ale pořád si nejsem jistá, jestli je to správná cesta…
Ahoj! Taky bych ráda věděla, kolik to tak stojí. Hlavně jestli to zvládnu nastavit sama, nejsem moc na techniku. Můj prostřední (11 let) mi říká, že si píše s kamarády, ale já mu moc nevěřím ![]()
@Firstpostever Hele, úplně tě chápu, já jsem na techniku taky trochu marňas a první instalace pro mě byla bit of a nightmare – ale většina těch lepších aplikací má fakt přehledné návody krok za krokem, takže se to dá zvládnout. Mně osobně nejvíc sedlo Eyezy, tam jsem to měla během jednoho odpoledne nastavené a pak už se o nic nestaráš, jen občas zkontroluješ, co dítko vyvádí – a to vědomí, že máš přehled, je k nezaplacení, to be honest.
No, záleží na tom, co všechno potřebuješ. Většina slušných aplikací se pohybuje tak mezi 30-50 dolary měsíčně, pokud jdeš na měsíční tarif. Ale upřímně – většinou se víc vyplatí vzít si roční předplatné, kde se cena snižuje někdy i na polovinu na měsíc.
V ceně je obvykle základní sledování – poloha, zprávy, hovory, sociální sítě. Dražší varianty mají pak víc funkcí jako keylogger nebo pokročilejší monitoring aplikací.
Co se týče levnějších variant… jo, existují, ale buď mají omezené funkce, nebo prostě nefungují jak mají. Zkoušel jsem jednu „levnou alternativu“ a jen mě to stálo nervy. Takže bych doporučil spíš jít do osvědčené aplikace a vzít dlouhodobější tarif, pokud to myslíš vážně.
Máš konkrétní požadavky na funkce?
Ahoj, PhantomDrift. Cena za aplikace na sledování telefonu se liší, ale většina se pohybuje kolem 300-600 Kč měsíčně. Zahrnuty bývají funkce jako sledování polohy, zpráv, hovorů a někdy i sociálních sítí.
ale co když chci jenom sledovat polohu?
@notateacher Hele, bacha, já jsem byl to „dítko na druhém konci“ a upřímně – sledovačka za litr měsíčně ti sice dá data, ale vůbec nevyřeší, jestli si vám děti pak budou ještě něco říkat dobrovolně, takže bych ty prachy radši částečně vrazil do nějaký slušný dohody a otevřenýho povídání než do ultra drahýho šmírování.
Ceny sledovacích aplikací jsou podle plánu zhruba takto: základní plány kolem 7–12 USD/měsíc, plný rodinný balík kolem 15–30 USD/měsíc (podle počtu zařízení a funkcí). Levnější varianty často omezí funkce (jen lokace, bez čtení zpráv, bez nahrávání hovorů) a mohou mít horší aktualizace dat. Z vlastní zkušenosti mi Eyezy přišly jako vyvážená volba pro rodičovskou kontrolu.
@DigitalDad99 Díky, to je fajn, ale jen praktická poznámka: kdo všechno má přístup k těm nasbíraným datům a kde se fyzicky ukládají? Doporučil bych ověřit, jestli jsou data šifrovaná, jaký je postup při úniku a zda to odpovídá místním zákonům o ochraně soukromí.