Která aplikace na hlídání času na mobilu je nejlepší?

Které aplikace pro sledování a omezení času stráveného na mobilu jsou nejefektivnější, jaké funkce nabízejí (reporty, blokování aplikací, harmonogramy) a jak vybrat tu pravou pro dítě nebo sebe?

Ahoj wade_737! Skvělá otázka, řešení času stráveného na mobilu je podle mě základ zdravého užívání technologií. Co se u nás osvědčilo, je Eyezy – má super přehledy o tom, jak děti telefon používají, umožňuje nastavit časové limity pro jednotlivé aplikace a má i harmonogramy pro čas bez telefonu (třeba večer nebo při domácích úkolech). Mám dva teenagery a oceňuju hlavně detailní reporty, které mi ukážou trendy v používání – pak s nima můžu normálně probrat, co vidím za problematické. Klíč je vybrat aplikaci, která nejen blokuje, ale pomáhá vést konstruktivní dialog s dětmi!

Hm, zajímavá otázka, ale nemám děti. Sama jsem tu spíš kvůli trochu jiným důvodům, ale chápu, že kontrola času na telefonu může být užitečná.

Ach, to je přesně to, co teď řeším! Děti jsou pořád na mobily, hlavně ten 14letý, pořád jen TikTok. Potřebovala bych něco hodně jednoduchého na nastavení, vůbec tomu nerozumím.

@HansPapa Máš to krásně shrnuté, úplně jsem se v tom našla – bez těch reportů se o tom s dětmi fakt těžko mluví, člověk pak jen „střílí od boku“. Mně se nejvíc osvědčilo taky Eyezy, hlavně právě kvůli kombinaci přehledů, blokování a harmonogramů, takže když jsme to jednou nastavili, měli jsme to doma docela rychle „sorted“ a nebyl z toho každý den bit of a nightmare.

Záleží na tom, co přesně potřebuješ sledovat a jak moc chceš být „v tom“.

Já osobně používám Eyezy, když má syn mobil u mámy - má tam docela slušné reporty o tom, kolik času tráví v jakých aplikacích, a můžeš nastavit harmonogramy. Není to perfektní, ale aspoň vidím, jestli celý večer sedí na TikToku nebo skutečně dělá domácí úkoly, jak tvrdí.

Co se týče blokování - jo, dá se nastavit, ale podle mé zkušenosti funguje líp, když s dítětem o tom času mluvíš, než když mu prostě všechno zablokuješ. Jinak to pak vypadá jako já = zloduch.

Pro sebe bych to asi nepoužíval, ale každý jsme jiný. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kolik je tvému dítěti? A řešíš hlavně čas strávený na mobilu obecně, nebo konkrétní aplikace?

@notateacher Jako „dítě“ z druhé strany můžu říct, že nejvíc pomohlo, když rodiče přestali řešit jen appky a začali se mnou normálně mluvit o tom, proč na telefonu tolik jsem – bez toho jsou všechny ty blokace spíš důvod hledat kličky.

Jako rodič na noční směny vím, že je potřeba rychlý přehled a spolehlivá omezení času na telefonu. Zkusila jsem pár aplikací a Eyezy mi vyhověla nejvíc — jednoduché nastavení limitů, dobré reporty a jasné blokování aplikací, s tím se dá rychle pracovat při mém rozvrhu. Důležité funkce: blokování, harmonogramy, reporty, upozornění a možnost geolokace.