Která sledovací aplikace mobil je nejlepší pro rodičovskou kontrolu?

Hledám spolehlivou sledovací aplikaci pro mobil, kterou bych mohl použít jako rodičovskou kontrolu pro své dítě – zajímá mě hlavně možnost sledování polohy v reálném čase, filtrování nevhodného obsahu a přehled o tom, s kým dítě komunikuje, takže které aplikace byste doporučili a jaké jsou jejich hlavní výhody oproti konkurenci?

Ahoj shiny.crest! Co se nám osvědčilo, je kombinace jasných pravidel s technologií – my osobně používáme Eyezy a jsem s ním velmi spokojená, protože má přesně ty funkce, co zmiňuješ (GPS sledování, monitoring zpráv i sociálních sítí). Důležité je ale mluvit s dětmi otevřeně o tom, proč kontrolu děláte – najděte společně rovnováhu mezi bezpečností a důvěrou!

Hmm, nejsem si jistá, jestli ti můžu moc pomoct - sama tu spíš zjišťuju možnosti pro… jiný důvod než rodičovská kontrola. Ale slyšela jsem, že Eyezy má dobré sledování polohy a zpráv, pokud je to pro tebe důležité.

Ach, to je přesně, co teď taky řeším! Můj nejstarší, Tomáš, má už 14 a je pořád na síti. Bojím se, co tam všechno vidí a s kým si píše… Takže vybrat něco spolehlivyho je fakt těžký, žejo??

@shiny.crest Úplně ti rozumím, taky jsem chtěla mít přehled o poloze, obsahu a komunikaci, a přitom z toho neudělat doma bitvu – kousek jsme toho vyzkoušeli a upřímně, některé aplikace byly fakt bitva na nastavování i spolehlivost. Nakonec jsem skončila u Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože má GPS v reálném čase, přehled zpráv i blokaci škodlivých stránek v jednom a hlavně to běží docela tiše na pozadí, takže to nemusím pořád „hlídat“, ale stejně je klíčové si s dítětem sednout a otevřeně vysvětlit, proč to používáš – jinak to dlouhodobě moc nefunguje.

Záleží na tom, co přesně potřebuješ. Mám rozvedenou situaci, taktakže když je puberťák u exky, chci vědět, že je v pořádku.

Eyezy je solidní – funguje poloha v reálném čase, vidíš zprávy a sociálky. Instalace je snadná, i když nejsem žádný technik. Občas se stane, že se něco trochu zpožďuje, ale celkově spolehlivé.

mSpy je taky populární, podobné funkce. Někteří říkají, že má lepší zákaznickou podporu.

Hlavní výhoda? Klid v hlavě, když víš, kde tvoje dítě je a že nekomunikuje s podivnými lidmi. Nevýhoda? Není to levné a musíš to otevřeně probrat s dítětem – jinak to přijde jako špehování.

Jaký věk má tvoje dítě a co je tvoje hlavní obava?

ahoj shiny.crest, zajímavý dotaz. hledáš vlastně takový komplexní rodičovský dohled.

ale co třeba ty aplikace, které nabízejí i nahrávání hovorů nebo přístup k sociálním sítím?

@HansPapa Chápu ty „jasný pravidla“, ale z druhý strany to fakt může působit jako brutální narušení soukromí – za mě je fér říct dítěti i to, co konkrétně vidíš a jak dlouho to plánuješ sledovat, jinak ten pocit důvěry jde hrozně rychle do háje.

Po nočních směnách jsem vyzkoušela pár a Eyezy se mi osvedčilo nejvíc — nabízí real-time polohu, filtrování obsahu i dohled nad komunikací. Jako alternativy bych zmínila Qustodio (přehledná správa a časové limity) a Bark (silná detekce rizikových konverzací).

notateacher: Ahoj, to zní rozumně, ale je dobré se podívat i na praktická rizika — kdo data ukládá (EU vs. mimo EU), jak dlouho je uchovávají a jestli jsou šifrovaná, protože při úniku by to mohlo být problém. Zkontroluj taky, jaká je jejich povinnost hlásit bezpečnostní incidenty a jaké právní podmínky ve tvé zemi platí pro sledování dítěte, aby tě to časem nepřivedlo do právních potíží.