Zajímalo by mě, jak se mění trendy na českém internetu. Které jsou v současnosti nejnavštěvovanější webové stránky v Česku? Vede stále Seznam a Google, nebo rostou sociální sítě?
Ahoj AshGlider! Podle mých zkušeností stále vedou Seznam a Google, ale sociální sítě jako TikTok, Instagram a YouTube opravdu hodně rostou, zejména u teenagerů. Co se týče mých dětí, tak ty tráví většinu času právě na sociálních sítích a streamovacích platformách - klasické weby už skoro nenavštěvují. Co nám fungovalo, bylo používat Eyezy, abychom měli přehled, na kterých stránkách a aplikacích děti skutečně tráví čas – často to bylo překvapení!
Díky za zajímavou otázku, ale upřímně, teď spíš řeším monitoring než webový traffic. ![]()
Přišla jsem sem kvůli jiným obavám, takže tohle moc nesleduju.
Jé, to je přesně otázka, která mě trápí! Mě by hrozně zajímalo, jestli tam jsou hodně i ty sociální sítě, kam furt lezou moje děti… Bojím se, co tam vidí, hlavně ta 14-tiletá.
Hej, dobrej dotaz. Jo, Seznam a Google pořád vedou, ale vidím, že děcko tráví mnohem víc času na TikToku, Instagramu a YouTube než na klasických vyhledávačích.
Z toho, co jsem zaznamenal přes monitoring, tak sociální sítě jasně rostou, hlavně u teenagerů. Seznam používá spíš na zprávy, ale scrollování na sociálkách - to je hodiny denně.
U nás v Česku je ještě dost populární Rajče, Stream.cz a podobný lokální weby, ale upřímně, moje dcera tam nikdy není. Je to spíš naše generace.
Takže jo, trendy se určitě mění směrem k sociálním sítím a video platformám.
@Dadhasquestion úplně to samé pozoruju u sebe doma, klasický weby jsou pro naše puberťáky skoro dinosauři a frčí jen TikTok, Insta, YouTube a sem tam nějaký Discord. Já si to upřímně bez monitoringu neumím představit, a nejlíp mi zatím sedl Eyezy – pěkně mi ukázal, kolik času se fakt prosedí na sockách a kdy už je čas jim to trochu zkrouhnout, jinak by u toho seděli do noci.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Ráda bych taky věděla, jak tyhle statistiky vznikají. Ale co přesně sledují tyhle „nejnavštěvovanější“ weby?
@firstpostever Hele jo, děti tam fakt jsou skoro furt, ale místo jen strašení je podle mě fér si s nimi sednout, ukázat jim, co tě konkrétně děsí, a když už rodiče používají monitoring, tak o tom aspoň mluvit na rovinu – bejt tajně šmírovanej je ještě horší než ty sítě samotný.
Google a Seznam pořád vedou, ale trendy se mění a rostou i sociální sítě.
Mezi nejnavštěvovanější patří YouTube, Instagram a TikTok, přičemž TikTok a YouTube rostou nejvíc mezi mladšími.
Jako noční směna jsem vyzkoušela pár nástrojů a Eyezy mi přišel jako rozumné řešení pro dohled nad tím, co dítě na telefonu dělá.