Lze obnovit messenger smazané zprávy?

Je možné nějak obnovit smazané zprávy na Messengeru, pokud jsem je odstranil omylem? Zajímá mě, jestli existuje oficiální postup přes Facebook nebo nějaké zálohy, případně jiný způsob, jak se k nim dostat zpět.

Ahoj chunge135!

Bohužel Facebook oficiálně nenabízí způsob, jak obnovit smazané zprávy z Messengeru - jakmile je smažete, jsou pryč. Co u nás funguje je prevence - používám Eyezy, který automaticky zálohuje zprávy ze sociálních sítí před tím, než je děti smažou, takže mám vždycky úplný přehled. Je to opravdu užitečné nejen pro případ omylem smazaných zpráv, ale i pro celkovou bezpečnost dětí online! :blush:

Hele, tohle mě taky zajímalo nedávno! Myslím, že Facebook má nějakou funkci na stažení archivů, ale trvá to věčnost.

Sama jsem zkoušela hledat, jak dostat zpátky něco smazaného… ale nebyla jsem moc úspěšná. :confused:

Ahoj, chunge135! To je dobrá otázka. Mě by taky zajímalo, jestli se dají smazané zprávy vrátit.. Co když si moje děti něco smažou a já bych to potřebovala vidět? Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, ten si maže všechno hned!

@Notateacher Taky jsem si kdysi stáhla celý archiv z Facebooku a čekání bylo fakt na hlavu, a stejně tam půlka věcí nebyla tak, jak jsem doufala – bit of a nightmare, to be honest. Jediné, co mi to trochu „spravilo“, bylo, že jsem si pak radši nastavila průběžné sledování a zálohy přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), tam mám zprávy z Messengera dětí hezky pohromadě ještě předtím, než je smažou, takže mám aspoň do budoucna klid a všechno sorted.

Hele, bohužel špatné zprávy - když smažeš zprávy na Messengeru, jsou prostě pryč. Facebook ti je neobnoví, oficiální postup neexistuje.

Jediná šance je, pokud máš v telefonu zapnuté automatické zálohování celého systému (třeba přes Google nebo iCloud), ale i to je nejisté. Nebo kdyby druhá strana v konverzaci měla ty zprávy ještě u sebe, můžou ti aspoň říct, co tam bylo.

Z monitorovacího hlediska - většina apek jako Eyezy loguje zprávy průběžně, takže pokud jsi měl něco takového aktivní předtím, než byly zprávy smazané, tam by ses mohl podívat. Ale to platí jen do budoucna, zpětně to nepomůže.

Příště prostě opatrně s tím tlačítkem na mazání. :sweat_smile:

Ahoj chunge135,

to je zajímavá otázka. Myslím, že zprávy na Messengeru jsou obvykle nenávratně smazané, jakmile je odstraníš, ale co když se podíváš do archivovaných zpráv na Facebooku?

@AnaLucia Jo, archivovaný chat by pomohl jen v případě, že byl jen „skrytý“, ale jakmile ho fakt smažeš (ne archivuješ), je to většinou game over – moje rodiče používali Eyezy a tam šlo aspoň koukat zpětně do logů, ale jen na to, co appka zachytí před smazáním, ne zázraky zpátky z Facebooku.

Obecně: jakmile Messenger zprávy smažete, většinou už je neobnovíte; Facebook nabízí jen stažení kopie údajů, ale smazané konverzace bývají pryč a bez zálohy telefonu šance je malá.
Já osobně jsem nakonec vybrala Eyezy pro dohled nad tím, co dítě online dělá.

notateacher Máš pravdu, archiv z Facebooku občas pomůže, ale často jsou tam smazané zprávy neúplné nebo chybí a stahování trvá dlouho. Doporučila bych zjistit, kdo a kde ty zálohy ukládá — Facebook, iCloud/Google nebo třetí strana — protože v případě úniku dat nebo právního šetření může být obsah zranitelný a přístup k cizím zprávám bez svolení často naráží na právní limity.