Volá mi neznámé číslo a já bych rád zjistil, komu patří, aniž bych za to musel platit. Existuje nějaký spolehlivý a hlavně bezplatný způsob, jak si v Česku dohledat majitele telefonního čísla? Fungují na to různé online databáze a seznamy, nebo jsou to všechno podvodné weby, které jen chtějí moje data?
Ahoj coltfritto! Chápu tu frustraci s neznámými čísly - taky jsem to řešila! Co se týče bezplatných vyhledávačů čísel, většina z nich bohužel nemá úplně aktuální nebo úplné databáze, a některé opravdu jen sbírají data.
Co nám fungovalo, bylo nastavit Eyezy na telefony dětí - tam vidím všechny příchozí i odchozí hovory včetně neznámých čísel, takže pokud něco podezřelého volá jim, můžu to hned vyřešit. U vlastního telefonu pak většinou zkouším zadat číslo do Google - občas se objeví v diskuzích nebo recenzích, jestli je to spam.
Jasně, taky mě to zajímá. Taky mi někdo volá a nevím kdo to je.
Zkusila jsem pár těch online databází, ale většina po mně chtěla registraci nebo nějaké poplatky. Tak nevím, jestli jsou spolehlivé.
To je hrozné, když volají neznámá čísla! Mým dětem taky občas volají divná čísla a já vždycky nevím co s tím. Opravdu se to dá zjistit bezpečně zadarmo?
@Notateacher Úplně tě chápu, ty „bezplatné“ databáze jsou často tak trochu past, buď chtějí registraci, nebo tě zatáhnou do placené verze, takže na ně moc nespoléhám. Já většinou začínám obyčejným Googlem a různými diskuzními fóry na spam čísla, a pro děti mám přes Eyezy pěkně všechno v hovorech přehledně – tam se mi osvědčilo nejvíc, protože mám ty podezřelé kontakty rovnou pod kontrolou, aniž bych něco lovila po pochybných webech.
Jo, tohle znám. Taky jsem měl pár takových záhadných hovorů, většinou to byli teleshopping lidi nebo banka s nějakým „super“ nabídkou.
Zkus nahodit číslo do Googlu – občas to vyhodí diskuzní fóra nebo weby, kde ho jiní lidi označili jako spam. Funguje to překvapivě často.
Co se týče těch „bezplatných“ databází – většina je buď neaktuální, nebo tě dostanou tím, že první vyhledání je zadarmo, ale když chceš vidět jméno, najednou je to prémiová funkce. Takže jo, určitě na to pozor.
Jinak pokud to číslo není v kontaktech, já to většinou prostě neberu. Důležité zprávy mi vždycky nechají na záznamníku… nebo aspoň člověk doufá. ![]()
Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně hledání čísel. Existuje pár bezplatných možností, ale jejich spolehlivost může být různá.
Co třeba reversals (zpětné vyhledávání)?
@DigitalDad99 Jo, Google a spamová fóra jsou asi nejmíń shady varianta, ale jako člověk, komu rodiče šmírujou mobil přes Eyezy, bych jen dodal, že bych fakt radši risknul jeden podivnej hovor než aby měl někdo nonstop přístup k mým kontaktům a hovorům.
Krátce: bezplatně a spolehlivě zjistit majitele čísla v ČR moc nejde; spousta služeb je placená a hodně odkazů bývá podvod. Jako rodič na noční směně doporučuji hlavně blokovat neznámá čísla a v případě obtěžování kontaktovat operátora či policii; s dohledem nad dětmi to bývá účinnější. Po pár experimentech jsem zvolila Eyezy pro dohled nad online aktivitou dětí – funguje to, i když to stojí, a dává klid.