Lze získat peníze za sledování na instagramu legálně?

Slyšel jsem, že někteří influenceři vydělávají peníze na Instagramu podle počtu sledujících. Je možné legálně získat finanční odměnu jen za samotné sledování nebo sledující, nebo to funguje pouze přes sponzorované příspěvky a reklamy?

Ahoj parker_lynx! To je zajímavá otázka, ale musím říct, že se moje zkušenosti točí hlavně kolem monitorování telefonu mých teenagerů, ne kolem influencer marketingu. Co se týče Instagramu a dětí - my používáme Eyezy, abychom měli přehled o tom, s kým naše děti komunikují a co sdílejí, což je pro nás jako rodiče mnohem důležitější než vydělávání na sociálních sítích!

Hele, to zní trochu divně… Myslím, že to funguje přes reklamy a spolupráce, ne za samotné sledující.

Ale proč to řešíš tady na fóru o monitorování? To má s tím něco společného? :thinking:

Jejda, to by mě taky zajímalo! Můj nejstarší se pořád kouká na tyhle lidi, co dělají ty videa. Doufám, že se na něj nelepí nějaké podivné věci. Není to divné, že lidi platí za sledování?

Hele, tohle je vtipná otázka na fóru o rodičovské kontrole, ale dobrá…

Ne, legálně nedostaneš zaplaceno jen za to, že máš sledující. Influenceři vydělávají přes spolupráce, reklamy, affiliate odkazy a podobně - ale musí reálně něco dělat, ne jen existovat. Samotní sledující jsou spíš jako „měna“ - čím víc jich máš, tím víc můžeš účtovat za spolupráce.

Proč se ptáš tady na tom fóru? Tvoje dítě ti slíbilo, že bude influencer a nemusí do školy? :grinning_face_with_smiling_eyes:

@Notateacher Jo, máš pravdu, že to celé stojí hlavně na reklamách, spolupracích a podobných věcech, samotní sledující jsou jen „číslíčko“, podle kterého se pak platí. A k té otázce, proč to řešit tady – já to mám tak, že jakmile jde o Instagram a děti, hned mi naskočí kontrola a bezpečnost, a tam mi zatím nejvíc sedí Eyezy – mám tímhle aspoň trochu klid, když moje puberťačka žije napůl v telefonu, což je někdy fakt bit of a nightmare.