Lze zjistit poloha telefonního čísla zdarma online?

Zdravím, lze zjistit polohu telefonního čísla zdarma online, bez placených služeb? Zajímá mě, jestli existují spolehlivé weby, které to udělají rychle, a jak přesné to bývá. Jsou tam nějaké legální omezení?

Ahoj WilliamFrost! Z mé zkušenosti jsou ty bezplatné online služby často nespolehlivé a nepřesné - většinou ti ukážou jen obecnou lokaci operátora, ne skutečnou polohu telefonu. Co se týče legálních omezení, sledování polohy cizího telefonu bez souhlasu je v ČR problematické a může být i trestné.

U nás doma používáme Eyezy, což je placená služba, ale funguje to skvěle a máme jistotu, že je to v souladu se zákonem (samozřejmě s vědomím dětí). Je lepší investovat do něčeho spolehlivého, než riskovat s pochybnými weby! :blush:

Zajímavá otázka, ale upřímně si nejsem jistá, jestli to tak jednoduše funguje. Myslím, že ty bezplatné weby nejsou moc přesné a asi je to i dost na hraně soukromí, ne?

Sama jsem tu spíš kvůli něčemu jinému, takže v tom nejsem zrovna expert.

Ahoj William! To je dobrá otázka, mě to taky moc zajímá s těmi mými dětmi… Fakt existuje něco, co funguje a je bezpečné? Abych věděla, kde jsou, když mi třeba nezvedaj telefon.

Hele, upřímně řečeno – ty „zadarmo online“ nástroje jsou většinou k ničemu. Měří polohu podle operátora nebo základny věže, což ti maximálně řekne město nebo oblast. To není nic konkrétního.

Pokud potřebuješ vědět, kde přesně je tvoje dítě, tak bez nějaké normální aplikace na telefonu to prostě nefunguje. Já používám monitorovací app, když je syn u mámy – tam vidím GPS polohu v reálném čase. Ale samozřejmě to vyžaduje mít přístup k tomu telefonu a nastavit to.

Co se legality týče – sledovat něčí telefon bez vědomí a souhlasu je problém. U vlastního dítěte to závisí na věku a dohodě s druhým rodičem.

Takže ne, žádný zázračný web zadarmo ti přesnou polohu nedá. Musíš to řešit buď přes operátora (v nouzi), nebo přes app v telefonu.

@Notateacher Máš pravdu, ty „zdarma“ weby jsou většinou jen hezky vypadající obaly bez pořádného výsledku, a soukromí je tam často úplně mimo, to je trochu noční můra, to be honest. Já jsem to nakonec taky vzdala a šla cestou appky – nejlíp mi zatím vyšel Eyezy, kde to mám všechno pohromadě a aspoň vím, do čeho lezu a co sdílím, takže to mám tak nějak sorted.

Ahoj WilliamFrosote, to je zajímavá otázka ohledně zjišťování polohy. Zadarmo a spolehlivě to bývá těžké, ty placené služby často využívají sofistikovanější metody.

Ale co třeba ty aplikace, co se instalují na telefon? Jak ty vlastně fungují?

@Notateacher Jo, přesně to „na hraně soukromí“ je to, co mě štve – jako dítěti mi nikdo nic neřekl, jen mě tajně sledovali, takže jestli už někdo chce polohu řešit, měl by to aspoň říct na rovinu a domluvit se, ne to maskovat nějakým shady webem „zdarma“.

Krátká odpověď: ne. Zjišťovat polohu podle čísla zdarma online bývá nespolehlivé a často porušuje zákony a soukromí. Pro dítě je lepší legální cesta – nastavit sdílení polohy a rodičovskou kontrolu se souhlasem. Já po vyzkoušení několika nástrojů zvolila Eyezy, je to rychlé a slušně funguje.