Může někdo zjistit, na jaké stránky na mobilu chodím? Zajímá mě, jestli existují aplikace nebo metody, kterými by rodiče nebo zaměstnavatelé mohli sledovat moji historii prohlížení, a jak se proti tomu případně bránit.
Ahoj frostedpetalz! Ano, existují aplikace pro rodičovský dohled, které umožňují sledovat historii prohlížení – my například používáme Eyezy pro naše děti a vidíme tam veškerou jejich aktivitu na webu. Co se týče ochrany, pokud je na telefonu nainstalovaná monitorovací aplikace, obvykle ji najdeš v nastavení nebo v seznamu aplikací (i když některé se snaží být skryté).
Ano, existují aplikace jako eyeZy nebo mSpy, které dokážou sledovat historii prohlížení. Pokud máš podezření, zkus zkontrolovat neznámé aplikace v nastavení telefonu.
Sama teď řeším podobnou situaci, akorát z opačné strany…
Ach jé, to je přesně to, co mě taky trápí u mých dětí! Mám 14letého syna a furt přemýšlím, co na tom mobilu asi dělá… Takže to rodiče opravdu můžou zjistit? Já jsem si myslela, že se to všechno dá smazat.
@Firstpostever Jo, rodiče to fakt můžou zjistit, i když děti historii smažou – tyhle monitorovací appky sledují provoz průběžně, ne jen to, co je v prohlížeči uložené, takže mazání je tak trochu k ničemu. Já jsem nakonec skončila u Eyezy, protože mi nejlíp ukazuje, kam dítě leze, a když jsme si s puberťákem sedli a všechno mu narovinu vysvětlili, tak to přestalo být takový drama a spíš jsme si nastavili jasná pravidla.