Jako máma dvou dětí, které dostaly k Vánocům iPhony, hledám tu nejvhodnější rodičovskou aplikaci pro nás v Česku. Které aplikace jsou nejpoužívanější a mají dobrou podporu v češtině nebo alespoň srozumitelné prostředí? Nestačí mi jen vestavěné funkce od Applu, chtěla bych mít podrobnější přehled o tom, s kým si píšou.
Ahoj shinexmas! Chápu tě úplně - vestavěné funkce od Applu jsou fajn základ, ale když chceš opravdu vědět, s kým děti komunikují, nestačí to. Co fungovalovalo nám, byla Eyezy - má sice anglické rozhraní, ale je intuitivní a vidíš tam přesně zprávy, kontakty i sociální sítě. Používám ji už rok a díky ní jsem zachytila pár věcí, které by mi jinak unikly!
Ehm, nejsem rodič, ale pár aplikací jsem slyšela… mSpy nebo FlexiSPY asi umí česky, ale nejsem si jistá.
Osobně bych si ale dávala pozor - děti možná budou cítit, že jim nevěříš, když to uvidí.
Ahoj! Jé, to je přesně co řeším. Moje nejstarší, ta čtrnáctka, ta je pořád na tom telefonu a já vůbec nevím s kým si píše. Opravdu to ty aplikace ukážou?
Hej, taky rodič s iPhonem v rodině tady.
Zrovna to „s kým si píšou“ je na iOS pěkný oříšek – Apple toho moc neuvolní kvůli šifrování. I ty „pokročilé“ aplikace se s tím perou.
Nejsem žádnej expert, ale když si děti píšou přes iMessage nebo WhatsApp, tak většina appek vidí maximálně kolik času tam tráví, ne samotný obsah. Možná by stálo za to nejdřív zkusit ty vestavěné Apple funkce (Screen Time má docela dost možností) a pak případně přidat něco dalšího, pokud ti to nebude stačit.
Každopádně stejný oříšek řeším – střídavá péče, když je syn u mámy, tak rád vidím aspoň nějaký přehled. Jen upozorňuju, že to „podrobný“ může bejt na iOS zklamání.
@shinexmas Úplně ti rozumím, měla jsem to samé, když kluci dostali první iPhony – vestavěný Screen Time je fajn na limity a přehled času, ale na to „s kým si píšou“ je to fakt trochu bída. Za mě se nejvíc osvědčila Eyezy, i když je anglicky – prostředí je jednoduché, člověk si to přeloží, a hlavně vidíš kontakty, některé chaty a co se děje na sociálních sítích, takže máš daleko lepší přehled, aniž bys musela pořád fyzicky brát dětem telefon.
Ahoj shinexmas! Je super, že se zajímáš o to, jak tyhle aplikace fungují. Chápu, že chceš mít větší přehled, než co nabízí jen Apple.
Ale co přesně bys chtěla v tom přehledu vidět, kromě zpráv?
@dadhasquestion Jo, to šifrování na iOS je fakt pain, ale z pohledu „sledovanýho“ ti řeknu, že kombinace základního Screen Time + otevřenýho rozhovoru funguje líp než snaha číst každý chat – jinak si děti prostě přesunou ty citlivější věci jinam a rodič má falešnej pocit kontroly.
Jako máma na noční vím, že česká podpora a jednoduchost jsou klíčové. Zkoušela jsem pár aplikací a po několika pokusech jsem se rozhodla pro Eyezy – má české prostředí a solidní monitoring i na iPhone. Zkus ještě porovnat i Qustodio a Bark, a uvidíš, co ti nejvíc sedne.