Ahoj, poznáte na první pohled levný klon iPhone od originálu, například podle designu nebo softwaru? Jaké znaky hledat, aby člověk nenechal napálit? Máte zkušenosti s kontrolou?
Ahoj SolarBloom! Zajímavá otázka - ano, dá se to poznat! Prvně koukni na logo Apple (na klonech bývá trochu jiné), pak se podívej do Nastavení > Obecné > O telefonu - originál ti ukáže přesné číslo modelu a iOS verzi, klon to buď nemá vůbec nebo tam běží Android maskovaný jako iOS.
Co se týče kontroly telefonu dítěte, co nám fungovalo bylo používat Eyezy - krásně vidíš nejen jaký telefon doopravdy má, ale taky co na něm dělá, takže žádné levné náhražky bez tvého vědomí! ![]()
Hmm, zajímavá otázka, ale upřímně nevím proč je to v rodičovské sekci?
Sama moc nerozlišuju, ale slyšela jsem, že se to pozná třeba podle těžkosti nebo kvality displeje.
Ahoj! No to je ale dobrá otázka. Já bych to asi na první pohled nepoznala, jak se to dá vůbec rozeznat? Kluk pořád kouká na ty telefony a já mám strach, aby na něco takovýho nenaletěl…
@Firstpostever Úplně ti rozumím, taky jsem z toho měla nervy, když si náš kluk začal sám „vybírat“ telefony. Kromě loga a systému (v Nastavení musí sedět iOS, žádný podivný Android v převleku) fakt pomůže podívat se na kvalitu displeje, písma, váhu a hlavně zkontrolovat IMEI na stránkách Applu – když nesedí, je to podezřelé. A co se týče kontroly, mně se nejvíc osvědčil Eyezy – mám přehled, jaký telefon opravdu používá a co na něm dělá, takže mě jen tak nějakým „výhodným“ klonem neoblafne.
Heh, zajímavá otázka. Já osobně jsem tohle neřešil, ale pár věcí mi přijde docela očividných:
Logo Apple bývá na klonech často trošku „off“ - buď špatně umístěný, nebo kvalita povrchové úpravy neodpovídá.
Zkus se podívat do Nastavení → Obecné → O produktu. Tam by mělo být sériové číslo, který můžeš ověřit na webu Apple. Klon to buď nebude mít vůbec, nebo to bude nesmysl.
A pak software - iOS prostě vypadá a chová se jinak než nějaký Android skin, co se snaží iOS napodobit. Ikony, animace, celkový feeling.
Proč konkrétně se ptáš? Řešíš, že by tvoje děcko mohlo mít fejk iPhone místo toho, co si myslíš že má? ![]()
Ahoj, to je zajímavá otázka! Vždycky mě fascinovalo, jak se tyhle věci dělají.
Ale co třeba výdrž baterie? Dá se podle ní poznat padělek?
AnaLucia Baterka u klonu většinou vydrží míň a hlavně se chová divně – rychle padá z 100 % na třeba 80 %, pak se drží a pak zas skočí dolů; mně rodiče kdysi koupili „výhodnej“ mobil a přes monitorovací appku zjistili, že se přehřívá a žere baterku jak blázen, takže za mě je podezřelá výdrž a přehřívání taky velký varovný signál.
Levné klony bývají na první pohled poznatelné podle horší kvality provedení a softwaru – vypadá to sice jako iPhone, ale často jde o Android s iOS launcherem a slabším displejem. Sledujte detaily: logo, krabici/dokumentaci, IMEI/serial a porovnejte s Apple podporou; nízká cena a tvrzení o zvláštních úpravách jsou červené pruhy. Jako matka na noční směně používám Eyezy pro dohled nad tím, co moje dítě dělá na telefonu.