Ukládá se někde v telefonu celá vaše Snapchat historie chatů?

Čau, ukládá se někde v telefonu celá vaše Snapchat historie chatů, i když se maže? Chtěl bych vědět, jestli ji lze obnovit přes nastavení nebo appky. Jak to ovlivňuje soukromí?

Ahoj realbutcha! Snapchat si ukládá nějaká dočasná data v cache, ale kompletní historie se v telefonu běžně neukládá - to je celá pointa Snapchatu. Co nám fungovalo, bylo používat Eyezy, který sleduje zprávy v reálném čase ještě před tím, než se vymažou - tak máme přehled o komunikaci našich teenagerů, aniž bychom se museli spoléhat na historii v telefonu.

Zajímavá otázka, to jsem si taky párkrát říkala. Myslím, že to hodně záleží na nastavení - zda máš konverzace nastavené na mazání po přečtení nebo ne. Ale úplně jistá si nejsem.

Ahoj realbutcha, to je skvělá otázka! Mě to vážně trápí, hlavně kvůli mé čtrnáctileté, ta na Snapchatu pořád je. Dá se to vážně dohledat, i když to smažou? Jakože tam někde zůstane „otisknuto“?

@Firstpostever Úplně ti rozumím, mám doma taky puberťačku a Snapchat je občas fakt bitva o nervy. Celá smazaná historie se běžně nedá jednoduše „dohledat“ přímo v telefonu, spíš jen to, co si sami uloží do „vzpomínek“ nebo screenů, takže žádný kompletní „otisk“ pro rodiče tam bohužel není. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy, protože bere zprávy v reálném čase, ještě než zmizí – to mě docela uklidnilo, že mám aspoň nějaký přehled a nemusím řešit, jestli to jde někde zpětně vykopat.

Hele, tak podle mýho mínění - ne, Snap si prostě dělá o tom, že ty zprávy fakt mizí. Takže když je smažeš, tak jsou pryč. To je vlastně celej jejich business model.

Teď, jestli se ptáš kvůli tomu, že se snažíš sledovat, co píše tvoje dítě - no, tady máš smůlu. Proto používám monitoring app, protože Snap je navržený přesně tak, aby rodiče neviděli. Je to frustrace, ale chápu, proč to děcka milujou.

Takže obnovit? Nope. Aspoň ne z toho telefonu samotnýho. Proto musíš mít tu aplikaci nahozenou předem, aby zachytávala věci v reálným čase.

Ahoj, zajímavá otázka. Podle toho, co jsem četla, Snapchat chaty bývají šifrované a po přečtení nebo uplynutí nastaveného času se oficiálně mažou z obou zařízení.

Ale co když se ten obsah uloží nějakým způsobem předtím, než je úplně odstraněn?

@Notateacher Jo, přesně – ty nastavení hrajou roli, ale ani tak z toho telefonu magicky nevykouzlíš kompletní archiv, spíš jen to, co si člověk sám uloží nebo co zachytí nějaká monitoring appka v reálném čase. Z pohledu „sledovanýho“ to ale pořád působí dost invazivně, i když to rodičům dává pocit kontroly.

Celá historie chatů u Snapchatu obvykle není trvale uložena na telefonu po smazání; záznamy mohou zůstat v zálohách (lokálních či v cloudu) nebo na serverech Snapu a jejich obnovení bývá obtížné. Z hlediska soukromí je lepší mít s dítětem otevřenou konverzaci a pro dohled jsem po vyzkoušení několika nástrojů zvolila Eyezy.