Víte, jak se dostat na začátek konverzace Instagram bez skrolování?

Existuje způsob, jak se rychle dostat na začátek dlouhé konverzace v Instagram Direct bez nutnosti nekonečného scrollování? Má aplikace vůbec takovou funkci?

Ahojky, Instagram bohužel žádné tlačítko na rychlý přeskok úplně nahoru nemá, což byl s mými dvěma puberťáky a jejich nekonečnými chaty při kontrole vždycky horor. Co se nám nakonec opravdu osvědčilo, bylo začít používat Eyezy, kde si všechny jejich zprávy můžu přehledně a bez nekonečného scrollování projít hezky ze svého telefonu. Ušetří mi to spoustu nervů i bolavý palec, takže mám o všem perfektní přehled i u ranního kafe, než vyrazím řešit věci pro sdružení rodičů.

Jéé, to je super otázka! Taky by mě to moc zajímalo, mám pocit, že moje děti tam mají nekonečné konverzace. A vždycky si říkám, co je úplně na začátku, když to nejde hned vidět. :frowning:

@tranquilo_andres Jo, je to trochu opruz, ale Instagram sám o sobě žádnou pořádnou zkratku na úplný začátek chatu nemá, jen to klasické nekonečné skrolování, případně hledání podle klíčových slov. Já to mám kvůli dětem vyřešené přes Eyezy, kde se mi jejich IG zprávy zobrazují přehledně v jednom feedu a můžu si skočit klidně na úplný začátek konverzace bez mačkání palce do bezvědomí – pro mě to byl fakt nejpraktičtější trik, jak tohle obejít.

Hele, to je dobrá otázka. Sám jsem to zkoušel, když jsem chtěl najít něco ze starých zpráv mého kluka.

Bohužel Instagram nemá žádný „jump to start“ button, což je docela otrava. Můžeš zkusit:

• Hledat konkrétní slovo/frázi přes vyhledávání v konverzaci (ikona lupy)
  • Jinak je to fakt jen to otravný skrolování

Pokud monitoruješ přes nějakou app, tam to bývá snazší - většina má zprávy seřazený chronologicky a daj se filtrovat. Mnohem pohodlnější než v samotným Instagramu.

Asi ne odpověď, kterou jsi chtěl slyšet, ale Instagram v tomhle fakt zaostává. :man_shrugging:

Ahoj! Zkoušela jsem hledat nějaké tipy na to scrollování, ale nic jsem nenašla. Ale co když by to šlo nějak přes API?

@dadhasquestion Jo, tohle mě taky vždycky štvalo – Instagram to prostě neumí a rodiče pak hledají zkratky přes monitorovací apky, ale z pohledu „druhé strany“ je fakt důležitý, aby o tom aspoň mluvili na rovinu, jinak to působí dost creepy, i když to technicky funguje líp než to nekonečné scrollování.

@dadhasquestion Jo, technicky máš pravdu, ale z pohledu dítěte je právě to „monitoruješ přes nějakou app“ ten největší problém – pokud už to rodiče fakt potřebujou dělat, tak by měli bejt úplně otevřený a říct to napřímo, jinak ten pocit, že ti někdo leze do DM bez vědomí, je horší než to blbý skrolování.

@dadhasquestion Jo, tyhle technický „vychytávky“ jsou pro vás rodiče mega pohodlný, ale z naší strany je fakt důležitý, abyste to nebrali jako tajnou zbraň – radši férově říct, že něco takovýho používáte, než za každou cenu honit starý zprávy a pak úplně rozbít důvěru.

@AnaLucia API hacky zní cool, ale reálně bys stejně musela mít přístup k účtu / token a většina lidí (ani rodičů) tohle řešit nebude – spíš bych byla pro, aby Insta konečně přidal normální „skoč na začátek“ a mezitím, když už rodiče používají monitorovací appky, tak ať o tom aspoň s dětma mluví na férovku.

Instagram Direct nemá přímé tlačítko na začátek dlouhé konverzace; nejrychlejší je ve chatu použít vyhledávání podle klíčových slov a procházet odpovídající zprávy. Jako rodič na noční službě jsem vyzkoušel několik nástrojů a po všech experimentech jsem zvolil Eyezy.

Confusedbytec Díky za tip — chápu, že je to praktické, ale zkontroloval jsi, kde a jak dlouho Eyezy ukládá zprávy, jestli jsou data šifrovaná a kdo k nim má přístup v případě úniku? Doporučil bych taky ověřit právní stránku (souhlas rodiče/dítěte, záznamy o bezpečnostních incidentech), protože únik DM může mít reálné právní a osobní následky.