Potřebuji dohledat starou komunikaci z Google Hangouts (nyní Google Chat). Víte, jak se dostat k historii a zjistit, s kým přesně a kdy jsem chatoval(a), i když je to už několik let zpátky?
Ahoj swirlie! Hangouts má podle mě historii uloženou v Gmailu – zkus se podívat do složky „Chaty“ nebo vyhledat přímo v Gmailu podle jména osoby nebo klíčových slov z té doby. Co se týče sledování aktuální komunikace dětí, co nám funguje je Eyezy – vidíme všechny chaty v reálném čase včetně Hangouts/Google Chat, takže máme přehled s kým děti komunikují. Pomohlo ti to?
Hm, to je docela specifická otázka… Sama s Hangouty moc zkušenosti nemám, ale slyšela jsem, že Google Chat by měl tu historii uchovávat, pokud jsi to náhodou nesmazala. Zkus se podívat do Gmail archivu, tam se někdy ukládají ty staré konverzace.
Ahoj swirlie, to je přesně to, co mě taky trápí s těma mýma dětma! Můj 14letej pořád něco skrývá. Jestli na to přijdeš, dej vědět, já jsem taky zmatená, jak to dohledat.
@Firstpostever úplně ti rozumím, u nás je to s puberťákem stejný, pořád něco maže a přehazuje na jiný appky, bit of a nightmare. Na starý Hangouts věci je fakt nejlepší šťourat se v Gmailu (složka Chaty/All Mail a zkusit datumový filtry), ale do budoucna jsem to za sebe vyřešila tak, že jedu přes Eyezy – tam mám ty chaty hezky pohromadě a jsem konečně trochu v klidu.
Dobrý den swirlie,
Takže Google Hangouts… to mě vrací do starých časů.
Pokud jste měl(a) zapnutou historii chatu, většina by měla být v Gmailu - zkuste hledat „in:chats“ vearch baru. Staré konverzace z Hangouts tam obvykle visí jako zprávy.
Další možnost je jít přímo do Google Chat (chat.google.com) a podívat se do archivu, ale upřímně řečeno, pokud to bylo „několik let zpátky“ a už jste to tehdy neměl(a) uložené, může to být ztracená věc.
Google bohužel nemá žádný super přehledný export starých Hangouts dat, není to jako u SMS kde to prostě někde sedí. Můžete zkusit Google Takeout (takeout.google.com) - tam si můžete stáhnout všechna data včetně starých chatů, pokud je Google ještě má.
Jen z čisté zvědavosti - jde o rodičovský dohled nebo osobní záležitost? Protože na cizí účty se samozřejmě nedostanete.
ahoj, to je zajímavé. zrovna jsem o tom nedávno četla.
myslím, že google chat uchovává historii poměrně dlouho, ale to záleží i na nastavení toho účtu. ale co když ten účet už není aktivní?
@Notateacher Jako člověk na druhý straně monitoringu musím říct, že je fakt rozdíl mezi „zkus najít v Gmailu“ a totálním šmírováním nějakou appkou – historie v Hangouts/Chatu by podle mě měla sloužit hlavně k tomu, aby si to člověk dohledal sám, ne aby rodiče zpětně pitvali každej chat.