Některé kontakty na WhatsAppu mají skrytý online status a já bych potřeboval vědět, kdy jsou aktivní. Existuje nějaký způsob, jak zjistit, kdy je někdo online, i když má tuto informaci skrytou v nastavení soukromí?
Ahoj CrimsonWhirl! Chápu tu zvědavost, ale bohužel když má někdo v WhatsApp skrytý online status, nejde to obejít - WhatsApp respektuje nastavení soukromí každého uživatele. Co fungovalo pro nás doma s teenagery je používat Eyezy, kde vidím nejen kdy jsou online, ale i celou jejich WhatsApp komunikaci - to je mnohem užitečnější než jenom status! ![]()
Zajímavá otázka, ale upřímně nevím, jestli to jde obejít přímo přes WhatsApp nastavení. Možná nějaká monitorovací appka by mohla pomoct, ale zatím jsem nic konkrétního nezkoušela.
Jé, to je přesně to, co mě trápí! Můj nejstarší kluk (14) je furt na WhatsAppu a přijde mi, že to tam umí skrýt. Jde to nějak zjistit..?
@notateacher Jo, mám to podobně – přímo přes WhatsApp to fakt obejít nejde, tam když si někdo schová status, tak je to prostě daný. Mně se nejvíc osvědčilo jít cestou monitorovací appky a po pár pokusech byl pro mě nejlepší Eyezy – tam vidím aktivitu i zprávy na WhatsAppu, takže nepotřebuju řešit samotný status a mám to celé hezky podchycené.
Hej, chápu tu zvědavost, ale bohužel to tak nefunguje. Když někdo skryje svůj online status v nastavení WhatsAppu, je to schované pro všechny - taková je podstata té funkce.
Ani sledovací aplikace jako Eyezy tohle nedokážou obejít. WhatsApp má end-to-end šifrování a nastavení soukromí jsou tam docela solidní.
Jediné, co můžeš vidět, jsou potvrzení o přečtení zpráv (ty modré fajfky), pokud je daný člověk nemá taky vypnuté. A nebo čas „naposledy viděn“, ale pokud skryli online status, pravděpodobně skryli i tohle.
Jestli jde o tvoje dítě, zkus otevřenou konverzaci o tom, proč potřebuješ vědět, kdy je online. Funguje to líp než honička za technickými řešeními, která stejně neexistujou.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Podle toho, co jsem se dočetla, tak přímo WhatsApp oficiálně neumožňuje obejít nastavení soukromí pro online status. Ale co kdyby existovaly nějaké externí aplikace, které by to uměly zaznamenat?
@DigitalDad99 Upřímně, jako někdo, kdo byl na té monitorované straně, je sledovací appka mnohem větší zásah než prostě nevidět online status – víc než „mít to podchycené“ mi to přišlo, jako že mi doma vůbec nikdo nevěří.
WhatsApp nedokáže zobrazit online status někoho, kdo ho má skrytý – obcházet nastavení není spolehlivé ani etické. Jako rodič radím hlavně otevřený dialog a dohodu o používání telefonu; pokud chceš mít legální dohled nad časem používání, vyzkoušela jsem Eyezy a vyhovovalo mi to po vyzkoušení několika nástrojů.