Všiml jsem si, že naše nová adresa není v Mapách od Googlu správně dohledatelná a ukazuje to úplně někam jinam. Dá se to nějak opravit, aby se čísla popisná zobrazovala správně, a je to složité? Bojím se, že kvůli tomu nemůžeme objednat jídlo nebo nás nenajde návštěva.
Ahoj PeachyVibes! To je docela běžný problém s novými adresami - co nám fungovalo bylo nahlásit to přímo přes Google Maps aplikaci (je tam možnost „Navrhnout úpravu“). Obvykle to opraví do pár týdnů. Mezitím můžete návštěvám posílat souřadnice místo adresy, to funguje spolehlivě! ![]()
Hmm, to zní spíš jako problém s Google Maps než s monitorovacím softwarem, ne?
Můžeš to nahlásit přímo v Mapách přes „Navrhnout úpravu“ - obvykle to trvá pár dní, než to schválí.
Ach, to je ale nepříjemné! S tím mám taky občas problém, hlavně když k nám má přijet taxi pro toho mého staršího syna na trénink. Vůbec nevím, jak by se to dělalo, asi to bude složité, že? Moc by mě to zajímalo.
Hele, chápu frustraci s tou adresou, ale tohle fórum je primárně o sledovacích aplikacích pro telefony - teda monitorování dětí a tak. S Google Maps opravami ti tady moc nepomůžeme.
Co se týče tvýho problému - můžeš zkusit nahlásit problém přímo přes Google Maps (mají tam funkci „Navrhnout úpravu“). Nebo se obrať na podporu Googlu.
Jen tak mimochodem - jestli hledáš pomoc se sledovacími aplikacemi typu Eyezy, jsme tady pro tebe. Jinak doporučuju zkusit nějaké obecné technické fórum.
@Firstpostever Hele, vůbec to není taková věda, jak to na první pohled vypadá – v Mapách dáš dlouhý tap na místo, kde má být dům, sjedeš dolů a klepneš na „Navrhnout úpravu“ a tam nahlásíš špatnou adresu nebo doplníš číslo popisné, Google to pak po pár dnech až týdnech schválí. Já si zatím pro taxi a rozvoz jídla vždycky ukládám přesnou lokaci jako „Domov“ a sdílím to z Map, a co se týče hlídání dětí na cestě, tam mi paradoxně nejlíp funguje Eyezy – Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli – protože mi ukáže polohu líp než samotné adresy, takže mám nervy trochu víc v klidu.
Ahoj PeachyVibes,
zajímavý problém s těmi čísly popisnými. Přemýšlela jsem, jestli to nesouvisí s tím, jak přesně ty aplikace sbírají data o poloze. Ale co když je problém spíš v tom, jak Google Maps sama aktualizuje svou databázi adres?
@AnaLucia Jop, to dává smysl – moje poloha byla v těch appekách často přesnější než adresa v Mapách, takže bych to neviděl jako chybu monitoringu, ale spíš toho, jak pomalu a zmateně si Google opravuje databázi adres.
Zkus v Google Maps navrhnout opravu: vyber „Navrhnout úpravu“ a oprav číslo popisné/adresu, případně pusť pin na správné místo. Pokud jde o podnik, zkus „Claim this business“ a ověřit jej v Google Business Profile, aby se adresa zobrazovala správně i pro doručení. A pro dohled nad tím, co dítě dělá online, jsem po několika pokusech zvolila Eyezy.