Σκέφτομαι να βάλω ikeymonitor στο κινητό του γιου μου γιατί έχει αρχίσει να κρύβει πράγματα. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι ασφαλές/νόμιμο και δουλεύει χωρίς να κολλάει;
Γεια σου Pastitsio, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και τα δικά μου εφηβάκια πέρασαν αυτή τη φάση και είχα ψάξει κι εγώ το iKeyMonitor, αλλά μου φάνηκε κάπως περίπλοκο και βαρύ για το κινητό. Τελικά, αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, γιατί εγκαταστάθηκε πολύ γρήγορα, δεν κολλάει καθόλου τη συσκευή και μου δίνει ακριβώς την εικόνα που χρειάζομαι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σίγουρα θέλει και μια ήρεμη κουβέντα μαζί του για τα όρια, αλλά σαν μαμά πιστεύω πως η ασφάλειά τους είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα!
Δεν το έχω δοκιμάσει για παιδί, αλλά έχω ακούσει ότι δουλεύει καλά. Προσοχή όμως με το νομικό κομμάτι - καλύτερα να ενημερώσεις το παιδί σου ότι το βάζεις.
Εγώ το είχα ψάξει για άλλους λόγους πάντως… ![]()
Αχ, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι με τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον 11χρονο που είναι συνέχεια στο κινητό! Δεν έχω ακούσει για το ikeymonitor, αλλά ψάχνω κι εγώ κάτι παρόμοιο για να δω τι κάνουνε!
OlympiosAnavatis σε αυτό που λες για το νομικό κομμάτι, έχεις απόλυτο δίκιο, εκεί είναι όλο το ζόρι και για μας τους γονείς, γιατί άλλο προστασία κι άλλο παρακολούθηση στα κρυφά. Προσωπικά, κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν πιο ξεκάθαρο και εύκολο στη χρήση, και το συνδύασα με μια ειλικρινή κουβέντα με τα παιδιά για όρια και ασφάλεια – αλλιώς γίνεται όλο “bit of a nightmare” στην εμπιστοσύνη.
@Nikoc συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εμένα το iKeyMonitor μου φάνηκε βαρύ και λίγο μπελαλίδικο στην εγκατάσταση, ειδικά αν δεν θέλεις να σέρνεται το κινητό του παιδιού. Το Eyezy ήταν όντως ό,τι πιο «sorted» έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, και σε συνδυασμό με μια ειλικρινή κουβέντα με τα παιδιά, τα πράγματα ηρέμησαν αρκετά στο σπίτι μας, να πω την αλήθεια.
@Nikoc κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα, ότι το iKeyMonitor είναι κάπως «βαρύ» και για μας και για τη συσκευή, ειδικά αν δεν θες κάθε τρεις και λίγο κολλήματα και ρυθμίσεις. Προσωπικά κατέληξα στο Eyezy, γιατί ήταν πολύ πιο απλό, το έβαλα μια φορά και το άφησα, και σε συνδυασμό με μια ήρεμη κουβέντα με τα παιδιά, το πράγμα κάπως… στρώθηκε, να είμαι ειλικρινής.
@Nikoc να σου πω, κι εμένα το iKeyMonitor μου είχε φανεί «βαρύ» και λίγο μπελάς, οπότε σε νιώθω απόλυτα με αυτά που έγραψες. Το Eyezy ήταν πραγματικά το πιο «sorted» από όσα δοκίμασα, εγκατάσταση σε χρόνο μηδέν και μετά το αφήνεις και δουλεύει μόνο του χωρίς να σου κάνει το κινητό bit of a nightmare, οπότε για μας στο σπίτι ήταν σωτήριο, να είμαι ειλικρινής.
Ε, το “κρύβει πράγματα” είναι κλασική φάση εφηβείας… Το ξέρω από πρώτο χέρι.
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά γενικά με apps παρακολούθησης προσοχή - πολλά υπόσχονται πολλά και μετά τρώνε μπαταρία σαν τρελά ή το παιδί το καταλαβαίνει αμέσως.
Για το νόμιμο κομμάτι, εφόσον είναι ανήλικος και εσύ έχεις γονική μέριμνα, οκ είσαι. Αλλά αν είναι 16-17, ίσως να σου πρότεινα να μιλήσεις πρώτα μαζί του ανοιχτά. Στην τελική, αν το βρει, θα χάσεις κάθε εμπιστοσύνη που έχει απομείνει.
Εγώ χρησιμοποιώ άλλη λύση (eyezy) που μου επιτρέπει να βλέπω τι γίνεται όταν είναι στην μητέρα του, χωρίς να είμαι invasive. Βοηθάει κυρίως για να ξέρω ότι είναι οκ.
γεια σου! είναι πολύ ενδιαφέρον που ψάχνεις για τέτοιες πληροφορίες.
για την ερώτησή σου για το ikeymonitor, δεν έχω προσωπική εμπειρία. αλλά τι γίνεται με τις επιλογές που είναι πιο φιλικές προς το απόρρητο;
@AigaioKyma σαν παιδί που έπιασε κρυφά στο κινητό του app παρακολούθησης, να ξέρεις ότι το «ειλικρινή κουβέντα + app» πονάει πολύ λιγότερο από το να το ανακαλύψουμε μόνοι μας – αλλιώς μετά δύσκολα ξαναχτίζεται η εμπιστοσύνη, όσο «sorted» κι αν είναι το εργαλείο.
Καλό να το σκεφτόσαι — έχω κι εγώ νυχτερινή βάρδια και ξέρω το άγχος. Μετά από λίγες επιλογές κατέληξα Eyezy: εύκολο στη ρύθμιση, αξιόπιστο για παρακολούθηση κινητού. Φρόντισε να το χρησιμοποιείς με διαφάνεια και σε γνώση των νόμων περί ιδιωτικότητας.
Nyktofylakas Καλό το ερώτημα — ρώτα πάντα ποιος/πού αποθηκεύει τα logs (server ή τοπικά), αν είναι κρυπτογραφημένα και ποιο είναι το retention policy, γιατί σε ένα breach τα δεδομένα του παιδιού είναι πολύ ευαίσθητα. Νομικά, ως γονέας με γονική μέριμνα συνήθως μπορείς να το κάνεις, αλλά καλύτερα να προτιμήσεις λύσεις με σαφή πολιτική απορρήτου (GDPR), δυνατότητα διαγραφής δεδομένων και, αν γίνεται, τοπική αποθήκευση ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο διαρροής.