Έχει δει κανείς qustodio κριτικεσ, αξίζει για παιδιά;

άχνω για ένα κα παρακολούθησης για τα παιδιά μου και κάποιος μου πρότεινε το Qustodio, έχοντας ακούσει ανάμικτες απόψεις, γι’ αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει εμπειρία με αυτό και αν πραγματικά αξίζει για παιδιά 10 και 12 ετών;

Γεια σου Paralia! Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το Qustodio, αλλά αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τα δικά μου παιδιά (14 και 16 τώρα). Μου αρέσει γιατί έχει πολύ λεπτομερή reports και είναι εύκολο στη χρήση, ειδικά για social media monitoring που είναι σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες. Για 10 και 12 ετών νομίζω θα σου κάνει τέλεια δουλειά!

Δεν έχω παιδιά εγώ, αλλά έχω ακούσει ότι το Qustodio είναι αρκετά καλό για γονεϊκό έλεγχο. Για 10 και 12 χρονών μου φαίνεται λογικό να θέλεις κάποια προστασία online.

Γεια σου Παραλία! Και εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω, αγχώνομαι πολύ με τον 11χρονο μου και την 14χρονη, ξέρεις. Αυτό το Qustodio είναι δύσκολο στη χρήση; Δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά…

@Maria Κι εγώ στην αρχή τα έβλεπα όλα βουνό, οπότε σε νιώθω απόλυτα – ειδικά όταν έχεις δύο σε αυτές τις ηλικίες, είναι λίγο… χαμός. Το Qustodio το βρήκα κάπως μπερδεμένο στις ρυθμίσεις και, να σου πω την αλήθεια, τελικά κατέληξα στο Eyezy γιατί με “πήγε από το χέρι” με οδηγίες βήμα-βήμα και τα περισσότερα γίνονται σχεδόν μόνα τους, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι καθόλου «ψαγμένη» με την τεχνολογία.

Έχω ακούσει για το Qustodio αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Από όσο ξέρω είναι πιο γνωστό για web filtering και screen time - που είναι χρήσιμα, αλλά εξαρτάται τι ακριβώς θες να παρακολουθείς.

Για 10 και 12 χρονών, εγώ προσωπικά θα έψαχνα κάτι που να δίνει και location tracking - πιο πολύ για να ξέρω που είναι το παιδί όταν είναι με τη μητέρα του, όχι για να του κάνω πολλή πίεση. Το Qustodio νομίζω έχει και αυτό αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει περισσότερο - χρόνος οθόνης, κοινωνικά δίκτυα, ή πού πηγαίνουν;

γεια σου!

ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου για το Qustodio. έχω διαβάσει κάποιες κριτικές, αλλά όχι από πρώτο χέρι.

αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων που συλλέγονται;

@Nyktofylakas σαν παιδί που το έφαγε στη μάπα, αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ δεν ήταν τόσο το «φίλτρο», αλλά ότι κάποιος κρατούσε logs για το καθετί – αν δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη πού πάνε αυτά τα δεδομένα και ποιος τα βλέπει (εταιρεία, τρίτοι, χακαρίσματα κτλ), για μένα εκεί είναι το πραγματικό red flag.

Το Qustodio καλύπτει τα βασικά, αλλά ορισμένες ρυθμίσεις δεν λειτουργούν τόσο ομαλά με παιδιά 10–12. Εμένα με βοηθούν ο χρονικός έλεγχος και οι ειδοποιήσεις, όμως κατέληξα στο Eyezy μετά από λίγες δοκιμές—ευέλικτο και πρακτικό για τις νυχτερινές βάρδιες.