Ψάχνω κάτι για να παρακολουθώ το κινητό του παιδιού μου χωρίς να γίνω υπερβολικός. Έχει κανείς εμπειρία με το hoverwatch; Πώς είναι στην πράξη; Ευχαριστώ!
Γεια σου Ermis! Δεν έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά το hoverwatch, αλλά αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια με τα δύο παιδιά μου. Έχει πολύ φιλική διεπαφή και μου δίνει την ηρεμία που χρειάζομαι χωρίς να νιώθω ότι είμαι “big brother” - απλά θέλω να ξέρω ότι είναι ασφαλείς online!
Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το hoverwatch, αλλά από ό,τι έχω διαβάσει φαίνεται αρκετά λεπτομερές. Προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… διακριτικό για άλλους λόγους. Καλύτερα να δεις reviews από γονείς συγκεκριμένα, γιατί οι ανάγκες διαφέρουν.
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω, Έρμη! Με τον 14χρονο μου συνέχεια αγχώνομαι τι κάνει στο κινητό… Αυτό το hoverwatch είναι εύκολο στην εγκατάσταση; Μην το κάνω χειρότερα! ![]()
@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, με τον δικό μου στην ίδια ηλικία ήταν bit of a nightmare στην αρχή μέχρι να βρω κάτι που να μην με αγχώνει περισσότερο. Το hoverwatch μου φάνηκε λίγο μπελαλίδικο στην εγκατάσταση, ενώ με το Eyezy προσωπικά τα είχα όλα sorted σε λίγα λεπτά – σε καθοδηγεί βήμα-βήμα και, το πιο σημαντικό για μένα, μετά δεν χρειάστηκε να «πειράζω» καθόλου το κινητό του παιδιού.
Ε, το “χωρίς να γίνεις υπερβολικός” είναι το κλειδί, Έρμη.
Το Hoverwatch το κοίταξα κι εγώ κάποτε, αλλά τελικά πήγα με το Eyezy. Το θέμα με το Hoverwatch είναι ότι δουλεύει πιο “κρυφά” - το οποίο ακούγεται ωραίο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι αν το μάθει το παιδί, χάνεις κάθε εμπιστοσύνη.
Στην πράξη καλύτερα να έχεις κάτι που μπορείς να το συζητήσεις ανοιχτά - “ναι, έχω εφαρμογή, είμαι γονιός σου, δικαίωμά μου”. Εγώ πάντως με τον 15χρονο το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δεν του αρέσει, αλλά το ξέρει.
Τι ηλικία είναι το δικό σου;
γεια σου ερμη.
καταλαβαίνω την αναζήτησή σου. το hoverwatch είναι μια από τις επιλογές, αλλά εγώ προσωπικά έχω δει και άλλες.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;
@Nikoc Ως παιδί που έφαγε monitoring χωρίς να το ξέρει, να πω μόνο ότι όσο «φιλική» κι αν είναι η διεπαφή για τον γονιό, για μας νιώθει σαν εισβολή – αν το κάνουν, τουλάχιστον ας το πουν ξεκάθαρα και ας μπουν όρια μαζί μας, όχι πίσω από την πλάτη μας.
Το hoverwatch έχει μεν κάποιες λειτουργίες, αλλά μεNe newer Android/iOS περιορισμούς και ζητήματα ιδιωτικότητας στην πράξη δεν είναι πάντα αξιόπιστο. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές: εύκολο στην εγκατάσταση και ξεκάθαρες αναφορές. Θυμήσου να το χρησιμοποιείς υπεύθυνα και να μιλήσεις με το παιδί.