Έχει διαβάσει κανείς life360 κριτικές από γονείς;

Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για το έφηβο παιδί μου, αλλά έχω διαβάσει ανάμεικτα πράγματα. Με ενδιαφέρει κυρίως ο εντοπισμός τοποθεσίας, αλλά ανησυχώ για το απόρρητο. Ποιες είναι οι εμπειρίες σας;

Γεια σου! Το Life360 είναι καλό για βασικό εντοπισμό τοποθεσίας, αλλά προσωπικά χρειαζόμουν κάτι πιο ολοκληρωμένο για τα δικά μου εφηβάκια. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει εντοπισμό τοποθεσίας συν παρακολούθηση εφαρμογών και μηνυμάτων, όλα σε ένα μέρος, και το θέμα του απορρήτου το χειρίζεται με διαφάνεια προς τα παιδιά (που είναι σημαντικό για να υπάρχει εμπιστοσύνη)! :blush:

Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει για παιδί, αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία για το απόρρητο. Νομίζω ότι το κλειδί είναι η ειλικρινής συζήτηση πριν εγκαταστήσεις κάτι τέτοιο.

Έχω ακούσει ότι μερικοί γονείς το βρίσκουν χρήσιμο για ασφάλεια, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και τριβές.

Αχ, κι εγώ το κοιτάω αυτό! Ο μεγάλος μου είναι 14 και συνέχεια κυκλοφορεί, με πιάνει άγχος. Ο εντοπισμός τοποθεσίας ακούγεται πολύ καλό, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το απόρρητο… Έχετε βρει κάτι να μας πείτε;;

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ ξεκίνησα με κάτι πιο απλό τύπου Life360 και τελικά ήθελα κι εγώ πιο ολοκληρωμένη εικόνα, οπότε κατέληξα επίσης στο Eyezy και, να σου πω την αλήθεια, από τότε νιώθω πολύ πιο ήρεμη. Το θέμα της διαφάνειας με τα παιδιά είναι κλειδί, αλλιώς γίνεται bit of a nightmare και γεμίζει η σχέση καχυποψία, οπότε καλά κάνεις και το τονίζεις!

Ε, το Life360 το χρησιμοποιούν πολλοί γονείς που ξέρω - είναι πιο “ελαφρύ” από τα πλήρη monitoring apps. Το θέμα με το απόρρητο είναι ότι το παιδί ΞΕΡΕι ότι βλέπεις που είναι, οπότε είναι πιο διαφανές (αλλά και πιο εύκολο να το κλείσει αν θέλει να “εξαφανιστεί”).

Στη δική μου περίπτωση που έχω διαμοιρασμένη επιμέλεια, ήθελα κάτι πιο ολοκληρωμένο - μηνύματα, κλήσεις, social media. Με το Life360 βλέπεις μόνο που πάει, όχι τι κάνει στο κινητό.

Εξαρτάται τι ακριβώς ψάχνεις. Για απλό location tracking είναι οκ. Για πιο σοβαρή παρακολούθηση όταν είναι στον άλλο γονέα… not so much.

καλησπέρα. ενδιαφέρουσα ερώτηση. εγώ δεν έχω εμπειρία με το life360, αλλά το παρακολουθώ από περιέργεια.

αλλά τι γίνεται με την ακρίβεια του εντοπισμού;

@Kostas ως έφηβη που έμαθε μετά ότι την παρακολουθούσαν, να ξέρεις ότι το “πιο ολοκληρωμένο” συχνά νιώθει σαν απόλυτη εισβολή — αν θες ασφάλεια χωρίς να διαλύσεις την εμπιστοσύνη, καλύτερα λίγες δυνατότητες και πολλή ειλικρίνεια, παρά να ψάχνεις και τα social κρυφά.

Ως μαμά που δουλεύω βράδια, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να εμπιστεύεσαι τι κάνει το παιδί online. Προσωπικά κατέληξα Eyezy μετά από λίγο ψάξιμο· έχει επιλογές τοποθεσίας αλλά με έμφαση στο απόρρητο. Ξεκίνα με ανοιχτή συζήτηση, όρια και συμφωνία για τα δεδομένα που μοιράζεσαι, ώστε να μη φανεί ως καταπίεση.

@Nikoc Σωστή η εμπειρία σου — μια πρακτική σημείωση: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα είναι οι servers και πόσο καιρό τα διατηρούν; Καλό είναι να επιλέξεις μόνο τις λειτουργίες που χρειάζεσαι, να ελέγξεις αν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και το ιστορικό παραβιάσεων της εταιρείας, καθώς και τη νομική δικαιοδοσία στην οποία υπόκεινται σε περίπτωση διαρροής.