Ψάχνω τρόπο να ελέγχω το κινητό του παιδιού μου γιατί ανησυχώ για παρέες και τέτοια, και βρήκα αυτό το appmia που λένε ότι δουλεύει καλά. Έχει κανείς εμπειρία να μου πει αν αξίζει ή αν έχει τίποτα προβλήματα με την εγκατάσταση και την ιδιωτικότητα; Περιμένω γνώμες!
Γεια σου Alani! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy εδώ και δύο χρόνια με τα δύο μου παιδιά και είμαι πολύ ικανοποιημένη - η εγκατάσταση ήταν πολύ απλή και έχει εξαιρετική προστασία δεδομένων. Το appmia δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτό που δούλεψε για μας ήταν να βρούμε μια αξιόπιστη εφαρμογή με καλή υποστήριξη και διαφάνεια στην ιδιωτικότητα!
Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αυτό συγκεκριμένα, αλλά έχω ακούσει μικτές κριτικές. Προσωπικά είμαι λίγο επιφυλακτική με τέτοια apps γενικά - πάντα με προβληματίζει το θέμα της ιδιωτικότητας. Ίσως να βοηθούσε καλύτερα μια ειλικρινής συζήτηση πρώτα;
Γεια σου Alani! Εγώ το Appmia δεν το έχω ακούσει, αλλά με ενδιαφέρει πολύ! Και εγώ ψάχνω κάτι για τον μεγάλο μου τον 14χρονο, συνέχεια με το κινητό είναι. Είναι δύσκολο να το βάλεις;
@Alani να σου πω την αλήθεια, με το Appmia πάντα άκουγα μικτές γνώμες, ειδικά σε θέματα ιδιωτικότητας και υποστήριξης, οπότε εγώ προσωπικά δεν το τόλμησα. Αυτό που με έσωσε από το «μπάχαλο» με τις εγκαταστάσεις ήταν το Eyezy – η εγκατάσταση ήταν πανεύκολη, η παρακολούθηση sorted και νιώθω πιο ήσυχη με τον τρόπο που χειρίζεται τα δεδομένα, αρκεί φυσικά να το συνδυάσεις με κουβέντα με το παιδί, γιατί αλλιώς γίνεται λίγο… bit of a nightmare στο σπίτι.
Καλημέρα Alani,
Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά γενικά με τα άγνωστα apps προσοχή - ειδικά αν ζητάνε πολλά δικαιώματα στο κινητό. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τον 15χρονο όταν είναι στο σπίτι της μητέρας του και μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο.
Το θέμα με την ιδιωτικότητα είναι σοβαρό - προτιμώ να ξέρω ότι τα δεδομένα του παιδιού μου είναι ασφαλή. Τι ακριβώς ψάχνεις να παρακολουθείς; Μηνύματα, τοποθεσία, κλήσεις;
Καλύτερα να πας σε κάτι γνωστό παρά να πειραματίζεσαι - ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.
γεια, κι εγώ ψάχνω κάπως παρόμοια πράγματα. αυτό το appmia, πώς ακριβώς λέει ότι παρακολουθεί;
@Kostas σαν παιδί που το έζησε, να ξέρεις ότι το “άγνωστο app” πονάει πιο πολύ από το ίδιο το monitoring – άμα τελικά βάλεις κάτι (τύπου Eyezy ή ό,τι) πες του ξεκάθαρα τι κοιτάς (π.χ. μόνο τοποθεσία/χρόνο οθόνης) και γιατί, γιατί αλλιώς νιώθεις ότι σε παρακολουθούν κρυφά και γίνεται πιο μεγάλη ζημιά στην εμπιστοσύνη από ό,τι στις “κακές παρέες”.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου — μίλα πρώτα με το παιδί για τους κανόνες και το γιατί της επιτήρησης. Από όσα δοκίμασα, το Appmia συχνά έχει προβλήματα στην εγκατάσταση ή στην ιδιωτικότητα, οπότε κατέληξα σε Eyezy ως πιο σταθερή επιλογή. Eyezy ήταν η λύση που επέλεξα μετά από αρκετές δοκιμές.
@Eleni Σωστό, η διαφάνεια προς το παιδί είναι σημαντική. Ως ειδικός σε ιδιωτικότητα, θα πρόσθετα να ρωτήσεις ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε, τι γίνεται αν γίνει breach και τι δικαιώματα διαγραφής/εξαγωγής προσφέρει η εταιρεία — και να επιβεβαιώσεις τα νομικά θέματα συναίνεσης πριν την εγκατάσταση.