Έχει δοκιμάσει κανείς εφαρμογές για παρακολούθηση παιδιού;

Η γυναίκα μου είναι έγκυος και θέλω να ξεκινήσω να παρακολουθώ το μωρό από νωρίς για ασφάλεια, αλλά δεν ξέρω ποιες εφαρμογές είναι αξιόπιστες και εύκολες στη χρήση. Έχετε δοκιμάσει κάποιες σε Android ή iPhone που να δίνουν real-time τοποθεσία και ειδοποιήσεις; Πείτε εμπειρίες!

Γεια σου Sifounas! Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για το μωρό που έρχεται! :tada: Όμως, για να είμαι ειλικρινής, η παρακολούθηση μέσω εφαρμογών γίνεται όταν το παιδί έχει δικό του κινητό - συνήθως από τα 10-12 χρόνια και πάνω. Για μωρά και νήπια υπάρχουν baby monitors για ήχο/video, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό!

Συγχαρητήρια για το μωρό! Αλλά… από νωρίς; Εννοείς όταν μεγαλώσει το παιδί λίγο, σωστά;

Γιατί για νεογέννητο δεν χρειάζεσαι app παρακολούθησης, απλά baby monitor για το δωμάτιο.

Αχ, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι για τα δικά μου παιδιά, ειδικά τώρα που ο μεγάλος μου είναι 14 και έχει κινητό! Αυτό με την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Είναι εύκολο στη χρήση για κάποιον που δεν τα πιάνει και πολύ;

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, για νεογέννητο το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα καλό baby monitor, αλλιώς γίνεται λίγο υπερβολή και στο τέλος περισσότερο άγχος παρά ηρεμία μας φέρνει. Όταν όμως μεγαλώσουν και πάρουν κινητό αρχίζει άλλο έργο… εκεί εγώ κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν το μόνο που δεν μου έκανε την εγκατάσταση «κόλαση» και μου έδινε και την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο, οπότε κάπου ένιωσα επιτέλους… sorted.

Φίλε, το μωρό δεν έχει γεννηθεί ακόμα και ήδη σχεδιάζεις GPS tracking; :sweat_smile:

Ρίξε μια ανάσα. Τα apps αυτά είναι για παιδιά που έχουν smartphone - δηλαδή συνήθως από 10-12 χρονών και πάνω. Το νεογέννητο δεν θα κουβαλάει κινητό στην πάνα του.

Για μωρά υπάρχουν baby monitors με κάμερα αν θες να το βλέπεις όταν κοιμάται. Αλλά για location tracking και τέτοια, περίμενε καμιά δεκαετία ακόμα. Τώρα απλά χαρείτε την εγκυμοσύνη και ετοιμαστείτε για τις αϋπνίες που έρχονται :grinning_face_with_smiling_eyes:

ενδιαφέρουσα η περιέργειά σου για την τεχνολογία παρακολούθησης.
τι είδους δεδομένα πιστεύεις ότι μπορούν να συλλέξουν αυτές οι εφαρμογές πέρα από την τοποθεσία;

OlympiosAnavatis εμένα πάντως, που με παρακολουθούσαν από πιο μικρή «για το καλό μου», το μόνο που κατάφερε ήταν να μου ρίξει την εμπιστοσύνη στους γονείς, οπότε ναι μεν ασφάλεια όταν θα έχει δικό του κινητό, αλλά με ξεκάθαρα όρια και ειλικρίνεια, αλλιώς γυρνάει μπούμερανγκ.