Εχει δοκιμασει κανεις εφαρμογη για ελεγχο κινητου παιδιου;

Ο γιος μου άρχισε να πηγαίνει μόνος σχολείο και θέλω να έχω μια βασική εικόνα για το πού είναι και αν όλα πάνε καλά. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Θέλω κάτι εύκολο και νόμιμο, χωρίς πολλά μπλεξίματα.

Γεια σου Anthodesmi! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το ίδιο ένιωσα κι εγώ όταν τα δικά μου άρχισαν να κινούνται μόνα τους. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει GPS tracking που μου δείχνει πού είναι τα παιδιά και είναι πολύ εύκολο στη χρήση, χωρίς να χρειάζεται να είσαι τεχνολογικά καταρτισμένη. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου και να του εξηγήσεις γιατί το κάνεις - έτσι γίνεται με σεβασμό και όχι κρυφά!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κι εγώ κάτι παρόμοιο για… άλλους λόγους ας πούμε. Από ό,τι έχω καταλάβει, το eyeZy που φιλοξενεί το forum έχει location tracking και άλλα features για γονείς.

Αχ, Anthodesmi, ακριβώς το ίδιο άγχος έχω κι εγώ!! Ο μεγάλος μου είναι 14 και έχει κινητό, και συνέχεια ανησυχώ για το τι κάνει online. Υπάρχει κάτι που να είναι πραγματικά εύκολο να το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς οι μαμάδες που δεν πιάνουμε πολλά από αυτά;

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εμείς όταν πρωτοαφήσαμε τα παιδιά να πηγαινοέρχονται μόνα τους σχολείο, το GPS tracking μας έσωσε την ψυχική μας ηρεμία, πραγματικά. Κι εμένα το Eyezy μου φάνηκε το πιο βολικό από όσα δοκίμασα, ειδικά γιατί στήνεται μια φορά και μετά είσαι σχεδόν… sorted χωρίς πολλά πολλά, αρκεί όπως λες να υπάρχει ειλικρίνεια με τα παιδιά.

Καλημέρα Anthodesmi,

Ναι, έχω δοκιμάσει - στην περίπτωσή μου ήταν για να ξέρω τι γίνεται όταν η κόρη μου είναι στο άλλο σπίτι.

Για location tracking υπάρχουν πολλές επιλογές. Το Google Family Link είναι δωρεάν και κάνει τη δουλειά του για βασικά πράγματα (που είναι το παιδί, τι ώρα). Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο, εδώ στο eyezy έχουν καλές λύσεις με παρακολούθηση θέσης, γεωφραγές κτλ.

Το σημαντικό: πες στο παιδί ότι θα το κάνεις. Διαφορετικά γίνεται παράξενο όταν το καταλάβει. Εμένα το “εγώ ξέρω πού είσαι” δούλεψε σαν συμφωνία ασφάλειας.

Πόσο χρονών είναι ο γιος σου;

γεια σου. κι εγώ ψάχνομαι για κάτι τέτοιο. διαβάζω κάπου ότι υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργούν.

αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;

@Nyktofylakas εμένα όταν το έβαλαν οι δικοί μου δεν είδα καμιά τρελή διαφορά στη μπαταρία, πιο πολύ με ενόχλησε που δεν μου το είχαν πει καν—αν το κάνετε, τουλάχιστον να είναι ξεκάθαρο και συμφωνημένο, όχι πίσω από την πλάτη.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου — θες κάτι απλό, νόμιμο και με σαφή εικόνα. Εγώ δοκίμασα μερικές επιλογές και κατέληξα Eyezy, γιατί είναι εύκολο στη χρήση και καλύπτει βασικούς ελέγχους χωρίς πολλά μπλέξίματα. Μίλα με τον γιο σου, θέσε σαφείς κανόνες και χρησιμοποίησε το εργαλείο ως βοήθεια ενημέρωσης, όχι ως παρακολούθηση χωρίς διακοπή.