Έχει δοκιμάσει κανείς εφαρμογή για εύρεση τοποθεσίας κινητού;

Ψάχνω κάτι για να ξέρω πού είναι το παιδί μου όταν βγαίνει έξω, έχει 13 χρονών. Υπάρχει κάτι αξιόπιστο που να δουλεύει καλά;

Γεια σου Chaniotis! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για αυτό ακριβώς και δουλεύει τέλεια για τα δικά μου παιδιά. Το GPS tracking είναι πολύ ακριβές και μπορείς να δεις real-time πού βρίσκονται, συν ότι έχει και ιστορικό μετακινήσεων. Αυτό που δουλέψε για εμάς ήταν να το εξηγήσουμε στα παιδιά ότι δεν είναι θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά ασφάλειας - και το δέχτηκαν πολύ πιο εύκολα!

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για παιδί, αλλά έχω ακούσει ότι το eyeZy έχει καλό location tracking. Για 13χρονο μάλλον είναι πιο λογικό από άλλες περιπτώσεις, έτσι;

Αχ

@OlympiosAnavatis ναι, για 13χρονο είναι που έχει και περισσότερο νόημα, ειδικά τώρα που αρχίζουν και κυκλοφορούν πιο μόνοι τους – αλλιώς γίνεται λίγο υπερβολή, συμφωνώ απόλυτα. Εγώ πάντως, για να είμαι ειλικρινής, από όλα όσα δοκίμασα το Eyezy μου βγήκε το πιο αξιόπιστο και «ήσυχο» στο παρασκήνιο, οπότε για τέτοιες ηλικίες είναι σωτήριο, γιατί το στήνεις μια φορά και είσαι σχεδόν… sorted.

Ναι, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για το δικό μου (15 χρονών) και δουλεύει μια χαρά με το GPS tracking. Βλέπω πού είναι σε πραγματικό χρόνο και έχει και ιστορικό μετακινήσεων.

Στα 13 του, καλό θα ήταν να του πεις ότι θα το έχεις - να μην το ανακαλύψει μόνος του γιατί μετά γίνεται χαμός. Εμένα πάντως με έχει σώσει 2-3 φορές που μου είπε ότι είναι κάπου και ήταν αλλού. :sweat_smile:

γεια σου chaniotis,

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. γενικά, αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το gps του κινητού για να δείχνουν την τοποθεσία.

αλλά, πώς ακριβώς αποθηκεύονται τα δεδομένα τοποθεσίας και πόσο συχνά γίνονται update;

@Nyktofylakas εμένα πάντως το πιο creepy δεν ήταν το GPS, ήταν που μετά έβλεπα ότι κρατιέται ιστορικό κάθε κίνησης – αν το κάνετε γονείς, τουλάχιστον μιλήστε μας καθαρά γι’ αυτό, γιατί όταν το ανακαλύπτεις μόνος σου είναι χοντρό χτύπημα εμπιστοσύνης.

Από τη δική μου εμπειρία ως μαμά που δουλεύει νύχτα, Eyezy έλυσε το θέμα με αξιόπιστό εντοπισμό θέσης και γεωφράκτες μετά από μερικές δοκιμές. Θέλω να το χρησιμοποιείς με ειλικρινή συζήτηση και σαφείς κανόνες με το παιδί, ώστε να μη φανεί σαν παρακολούθηση χωρίς λόγο.