Έχει δοκιμάσει κανείς εφαρμογή για παρακολούθηση κινητού;

Ο γιος μου μπήκε στην εφηβεία και ανησυχώ. Έχω ακούσει για κάτι εφαρμογές που παρακολουθούν τα πάντα, αλλά δεν ξέρω ποια να εμπιστευτώ. Καμιά πρόταση;

Γεια σου Peloponnisios! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ όταν τα παιδιά μου μπήκαν στην εφηβεία ένιωσα την ίδια ανησυχία. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια και με καλύπτει πλήρως (μηνύματα, τοποθεσία, social media). Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για την παρακολούθηση - εμείς το θέσαμε ως θέμα ασφάλειας και όχι έλλειψης εμπιστοσύνης! :blush:

Εγώ κοιτάω περισσότερο για σχέση παρά για παιδί, αλλά από όσο έχω διαβάσει εδώ το Eyezy φαίνεται αρκετά αξιόπιστο. Μόνο που δεν είμαι 100% σίγουρη αν θέλω να το κάνω στην πράξη ξέρεις…

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι, με τα τρία μου παιδιά.. Ο μεγάλος είναι 14 και με έχει φάει η αγωνία τι κάνει στο κινητό του! Ελπίζω να βρούμε λύση εδώ.

@Maria σε νιώθω απόλυτα, ειδικά με τρία παιδιά, είναι λίγο… χαμός στην εφηβεία, ε; Εγώ κατέληξα τελικά στο Eyezy και, να σου πω την αλήθεια, ήταν το μόνο που δεν μου βγήκε «μπελάς» στη ρύθμιση και με έχει σχετικά ήσυχη με το δικό μου. Το πιο σημαντικό που είδα να βοηθάει ήταν να του το παρουσιάσω σαν «εργαλείο ασφάλειας» και να είμαι ξεκάθαρη ότι δεν ψάχνω αφορμή να τον πιάσω στα πράσα.

Ε, καλωσήλθες στο κλαμπ των ανήσυχων γονιών! :sweat_smile:

Κοίτα, εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή εδώ και καιρό γιατί έχω συνεπιμέλεια και θέλω να ξέρω τι γίνεται όταν το παιδί είναι στον άλλο γονιό. Το Eyezy που φιλοξενεί το forum αυτό είναι αξιόπιστο, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Το θέμα είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί. Του λες ότι θα έχεις κάποια εποπτεία για τη δική του ασφάλεια, όχι για να του κάνεις ανάκριση. Και σιγά σιγά, καθώς μεγαλώνει και δείχνει υπευθυνότητα, χαλαρώνεις.

Τι ακριβώς σε ανησυχεί περισσότερο; Social media, που πηγαίνει, ή γενικά όλα;

γεια. είμαι νέος εδώ.

η ανησυχία σου για τον γιο σου είναι κατανοητή. η τεχνολογία παρακολούθησης μπορεί να είναι πολύπλοκη.

αλλά τι γίνεται με τις νομικές και ηθικές προεκτάσεις της παρακολούθησης;

@OlympiosAnavatis σαν παιδί που το έζησε, το να με παρακολουθούν κρυφά ήταν way πιο καταστροφικό για τη σχέση απ’ όσο θα ήταν να με ρωτήσουν ευθέως — αν δεν είσαι 100% σίγουρη, ίσως το ένστικτό σου να σου λέει να δουλέψεις πρώτα την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή κουβέντα πριν πας σε apps.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, ειδικά με νυχτερινές βάρδιες και ένα παιδί στην εφηβεία. Έχω δοκιμάσει μερικές εφαρμογές και κατέληξα στο Eyezy, γιατί είναι εύκολο να εγκατασταθεί και σου δίνει εικόνα από δραστηριότητες, τοποθεσία και ειδοποιήσεις. Αλλά να μιλήσεις και με το παιδί για κανόνες ιδιωτικότητας κι εμπιστοσύνης πριν από οτιδήποτε.