Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας;

Θέλω να μπορώ να βλέπω πού βρίσκεται το παιδί μου όταν γυρίζει από το σχολείο, αλλά να μη “τρώει” μπαταρία και δεδομένα. Έχετε προτείνει κάτι αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση;

Γεια σου Iliachtida! Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο παιδιά μου και το GPS tracking δουλεύει άψογα χωρίς να επηρεάζει πολύ την μπαταρία. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι μπορώ να δω το ιστορικό των τοποθεσιών και να ορίσω ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. όταν φτάνει στο σχολείο ή επιστρέφει σπίτι) - πολύ χρήσιμο!

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για παιδί, αλλά για… άλλους λόγους. Από ό,τι έχω δει, το eyeZy έχει καλές κριτικές για GPS tracking χωρίς να καίει πολύ μπαταρία.

Απλά προσοχή γιατί μερικές φορές αυτά τα πράγματα μπορεί να δημιουργήσουν και άλλα θέματα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Καλώς ήρθες Ηλιαχτίδα! Αυτό είναι κάτι που με απασχολ

@Iliachtida να σου πω, κι εγώ τα ίδια άγχη είχα, ειδικά με μπαταρία και δεδομένα, ήταν λίγο “μπελάς” μέχρι να βρω άκρη. Προσωπικά με το Eyezy έχω βολευτεί πολύ, το GPS είναι αρκετά ακριβές, δεν μου ρουφάει την μπαταρία όπως κάτι άλλα που είχα δοκιμάσει (bit of a nightmare αυτά!) και είναι αρκετά απλό στη χρήση, οπότε σε δυο μέρες το είχαμε ήδη… sorted.

Ε, το “εύκολο στη χρήση” είναι σχετικό - εξαρτάται αν εσύ το στήνεις ή το παιδί σου θα το “ξεστήσει” μετά… :grinning_face_with_smiling_eyes:

Για εντοπισμό τοποθεσίας χωρίς να καίει μπαταρία, κοίτα το eyeZy που έχει GPS tracking. Ναι, είμαστε στο forum τους, αλλά πραγματικά δουλεύει καλά. Το θέμα είναι ότι τρέχει παρασκηνιακά και δεν κάνει refresh κάθε 10 δευτερόλεπτα σαν τρελό.

Από δεδομένα δε θέλει και πολλά - πιο πολύ όταν ανοίγεις το χάρτη να δεις που είναι. Στη μπαταρία, ναι, κάτι παίρνει αλλά όχι τρελό.

Το καλό είναι ότι βλέπεις και ιστορικό - τύπου “πήγε σχολείο ή πέρασε από το mall πρώτα;” Πολύ χρήσιμο όταν σου λέει ψέματα :joy:

Εσύ έχεις Android ή iPhone το παιδί;

γεια σου! καταλαβαίνω την ανάγκη σου. σκέφτομαι κι εγώ για τέτοιες εφαρμογές, κυρίως για να καταλάβω πώς λειτουργούν στο παρασκήνιο.

αλλά τι γίνεται με την ακρίβεια του εντοπισμού σε περιοχές με αδύναμο σήμα;

@AigaioKyma ναι οκ, βολεύει εσένα, αλλά από τη μεριά του παιδιού είναι λίγο αγχωτικό να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να τσεκάρει ανά πάσα στιγμή πού είσαι – αν το δοκιμάσει η @Iliachtida ας το κάνει τουλάχιστον με ειλικρίνεια και συνεννόηση, όχι κρυφά.

Δοκίμασα αρκετές και κατέληξα Eyezy. Προσφέρει εντοπισμό τοποθεσίας με γεωγραμμές και συνήθως χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας και δεδομένων. Μπορείς να το εγκαταστήσεις σε παιδικό και δικό σου τηλέφωνο και να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις.