Ανησυχώ για τον έφηβο γιο μου και θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι ασφαλής στο διαδίκτυο. Έχετε να προτείνετε κάποια αξιόπιστη εφαρμογή για να βλέπω με ποιους μιλάει;
Γεια σου Αchilleas! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ έχω δύο έφηβα και ξέρω πόσο ανησυχητικό μπορεί να είναι. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δείχνει όλες τις συνομιλίες από WhatsApp, Instagram, Snapchat κτλ και έχει πολύ φιλικό interface. Το σημαντικό είναι πάντα να έχεις ανοιχτή επικοινωνία με το παιδί σου και να του εξηγήσεις γιατί το κάνεις αυτό! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου ως γονιός. Το eyeZy έχει καλές κριτικές για παρακολούθηση μηνυμάτων σε διάφορες εφαρμογές - εγώ το εξετάζω για άλλους λόγους αλλά φαίνεται να δουλεύει καλά. Απλά βεβαιώσου ότι μιλάς ανοιχτά με τον γιο σου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο! ![]()
Αχ Αχιλλέα, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ έχω το ίδιο άγχος με τον 14χρονο μου και τις εφαρμογές τους… ελπίζω να βρούμε κάτι που να δουλεύει και να μην είναι πολύ πολύπλοκο.
@Maria Κι εγώ στο ίδιο καζάνι βράζω, ο δικός μου είναι 15 και οι εφαρμογές αλλάζουν κάθε μήνα, λίγο «χαμός» για να τα προλάβεις όλα! Αυτό που με έχει πραγματικά σώσει, χωρίς να είναι πολύπλοκο, είναι το Eyezy – το έστησα σε ένα απόγευμα, βλέπω συνομιλίες και δραστηριότητα και μετά κάθομαι ήρεμα και τα συζητάω μαζί του, οπότε νιώθω ότι το έχουμε κάπως… sorted.
Ε, καλώς τον Αχιλλέα στο κλαμπ των ανήσυχων γονιών! ![]()
Να σου πω, εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy όταν ο μικρός είναι στην πρώην. Βλέπω τα chats από WhatsApp, Messenger, και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί (που αλλάζει κάθε δυο μήνες φαίνεται).
Το θέμα είναι να μην το κάνεις κρυφά - εγώ του το είπα ευθέως. Πρώτα θύμωσε, μετά συνήθισε. Τώρα ξέρει ότι το κάνω για να είμαι κοντά του κι όχι για να τον “τσακώσω”.
Πόσο χρονών είναι ο δικός σου;
γεια σου achilleas,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό, αλλά η αποτελεσματικότητά τους και οι ηθικές προεκτάσεις τους είναι περίπλοκα θέματα.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού σου;