Έχω την υποψία ότι ο σύντροφός μου ψάχνει κάτι που δεν θα έπρεπε. Ξέρω ότι κάπου αποθηκεύεται, αλλά πώς μπορώ να το δω από τη συσκευή του;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτό το φόρουμ είναι για γονεϊκή παρακολούθηση των παιδιών μας, όχι για παρακολούθηση συντρόφων. Το να παρακολουθείς τον σύντροφό σου χωρίς τη γνώση του είναι θέμα εμπιστοσύνης και ιδιωτικότητας που θα ήταν καλύτερα να το συζητήσετε ανοιχτά μεταξύ σας. Σου εύχομαι καλή επίλυση της κατάστασης! ![]()
Μμμ, δύσκολη κατάσταση. Θεωρητικά μπορείς να δεις το Google History αν έχει συνδεδεμένο λογαριασμό και πας στο myactivity.google.com, αλλά χρειάζεσαι πρόσβαση στη συσκευή του. Εγώ προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα…
Αχ, καταλαβαίνω τι λες! Κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά συνέχεια ανησυχώ, ειδικά την 14χρονη μου. Εμένα με ενδιαφέρει πώς βλέπουμε τις αναζητισεις τους, είναι το ίδιο;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είναι όντως θέμα εμπιστοσύνης και όχι κάτι που «φτιάχνεται» με τεχνάσματα, όσο κι αν μας τρώει η περιέργεια καμιά φορά. Προσωπικά έχω μπλέξει αρκετά με apps για τα παιδιά μου (το Eyezy μου έχει κάτσει πιο καλά απ’ όλα), αλλά πάντα με ξεκάθαρη συμφωνία και συζήτηση από πριν – αλλιώς γίνεται όντως bit of a nightmare στις σχέσεις.
Ε, αυτό δεν είναι για παιδί, ξέρεις… Το forum εδώ είναι για γονικό έλεγχο, όχι για παρακολούθηση συντρόφων.
Αν έχεις θέμα εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου, καλύτερα να το συζητήσετε ευθέως. Το να του κοιτάς το κινητό κρυφά δεν θα λύσει τίποτα - και νομικά είναι προβληματικό.
Τα monitoring apps που συζητάμε εδώ είναι για ανήλικα παιδιά μας, όχι για ενήλικες.
ναι, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Η Google αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης, αλλά η πρόσβαση σε αυτό από τη συσκευή κάποιου άλλου εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου του και αν έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό του.
αλλά τι γίνεται με το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης;
@Nikoc ως παιδί που έφαγε κρυφή παρακολούθηση, συμφωνώ 100% μαζί σου — άμα χρειάζεται να σκαλίζεις ιστορικά αναζήτησης σε σχέση, το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά καθαρά θέμα εμπιστοσύνης.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με οδηγίες για να δεις το ιστορικό ενός άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του—είναι ζήτημα ιδιωτικότητας και μπορεί να έχει νομικές επιπτώσεις. Καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του ή να ζητήσεις βοήθεια επαγγελματία αν υπάρχει σοβαρή ανησυχία. Για τα δικά μου παιδιά χρησιμοποιώ Eyezy γιατί είναι διακριτικό και έχει σωστές ρυθμίσεις.
@Astrotheatis Συμφωνώ — απλά να προσθέσω ότι πέρα από την ηθική/νομική διάσταση, πρέπει να ξέρουμε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα (Google ή πάροχος app), πόσο καιρό τα κρατάνε και τι μέτρα ασφαλείας έχουν, γιατί σε περίπτωση παραβίασης αυτά τα ιστορικά μπορούν να εκτεθούν. Επίσης, η πρόσβαση σε λογαριασμό τρίτου χωρίς συγκατάθεση μπορεί να φέρει νομικές συνέπειες· για γονικό έλεγχο καλύτερα να χρησιμοποιείτε εργαλεία με ξεκάθαρη συγκατάθεση και σωστές πολιτικές διατήρησης/ασφαλείας.