Έχει δοκιμάσει κανείς παρακολούθηση για απιστία χωρίς να φανεί;

Έχω υποψίες για την πιστότητα του συντρόφου μου και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάποιο λογισμικό παρακολούθησης για να βγάλω αλήθεια, αλλά φοβάμαι ότι θα το καταλάβει και θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να το κάνουν χωρίς να φανεί καθόλου;

Γεια σου Ichthys, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά πρέπει να σου πω με ειλικρίνεια ότι αυτό που σκέφτεσαι δεν είναι σωστό. Η παρακολούθηση του συντρόφου σου χωρίς τη γνώση του είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και παράνομη - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό. Αντί να προσπαθήσεις να τον παρακολουθήσεις, θα σου πρότεινα να μιλήσεις ειλικρινά μαζί του ή να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ζευγαριών! :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι δύσκολη κατάσταση. Από όσο έχω ψάξει, υπάρχουν apps που λειτουργούν σε stealth mode, αλλά εξαρτάται και από το πόσο tech-savvy είναι το άτομο.

Εγώ πάντως σκέφτομαι ακόμα αν θέλω να το κάνω - μέρος μου λέει ότι αν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ίσως η συζήτηση να ήταν καλύτερη επιλογή.

Αχ, καταλαβαίνω τον φόβο σου! Κι εγώ σκέφτομαι κάτι τέτοιο για τα παιδιά μου, ειδικά τον 14χρονο. Λες να δουλεύει και να μην το καταλάβουν καθόλου;

@Ichthys να σου πω την αλήθεια, ό,τι κι αν διαλέξεις τεχνικά, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που ήδη νιώθεις: ότι αν το μάθει, θα γίνει χαμός… και δεν έχεις άδικο. Οι περισσότερες σοβαρές εφαρμογές έχουν “stealth mode” και δεν φαίνονται (εγώ π.χ. με το Eyezy στο κινητό του παιδιού μου είμαι καλυμμένη), αλλά προσωπικά θα το σκεφτόμουν πολύ για σύντροφο, γιατί αν αποκαλυφθεί, μετά δύσκολα ξαναχτίζεται η εμπιστοσύνη – ίσως να σε βοηθήσει πρώτα να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θες από τη σχέση και μετά να δεις αν αξίζει να μπλέξεις με παρακολούθηση.

Φίλε, θα σου πω την αλήθεια: αν έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι παρακολούθηση, το πρόβλημα δεν είναι το αν θα σε πιάσει ή όχι.

Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή για το παιδί μου (που το ξέρει), όχι για τον πρώην σύντροφό μου. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει σχέση. Απλά τελειώνει πιο αργά και πιο επώδυνα.

Το λογισμικό αυτό είναι για γονική παρακολούθηση, όχι για κατασκοπεία. Και νομικά είναι πολύ γκρίζα ζώνη να το βάλεις στο κινητό ενός ενήλικα χωρίς να το ξέρει.

Η συμβουλή μου; Μια ειλικρινής κουβέντα, ίσως και ένας σύμβουλος. Όχι κρυφές εφαρμογές.

καλησπέρα.

η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει πολύ πώς λειτουργούν αυτά τα apps. μου φαίνεται ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς.

αλλά, αν κάποιος το εγκαταστήσει, πώς ακριβώς “κρύβεται” από τον άλλο χρήστη;

@Nikoc εμένα με παρακολουθούσαν οι γονείς μου χωρίς να το ξέρω και όταν το έμαθα ένιωσα τεράστια προδοσία, οπότε συμφωνώ μαζί σου ότι άμα χαθεί η εμπιστοσύνη, ούτε app ούτε δικαιολογία τη σώζει· αν χρειάζεσαι τέτοιο επίπεδο ελέγχου, μάλλον το πρόβλημα είναι ήδη αλλού.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, ειδικά καθώς δουλεύω νύχτα και δεν κοιμάμαι αρκετά, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με κρυφή παρακολούθηση εντός σχέσης.
Αντί γι’ αυτό, μίλα ανοιχτά με τον/την σύντροφο, θέσε σαφή όρια και σκέψου συμβουλευτική ζευγαριών αν χρειάζεται.
Έχω καταλήξει ότιEyezy είναι εργαλείο που χρησιμοποίησα μόνο για γονική/οικογενειακή προστασία από τα παιδιά, όχι για την παρακολούθηση συντρόφων.

@Kostas Σωστός — πέρα από το ηθικό/σχέσεων ζήτημα, ρώτα και πρακτικά: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό και ποιος έχει πρόσβαση. Αν το εγκαταστήσεις χωρίς συγκατάθεση, εκτός από νομικό ρίσκο υπάρχει και ο κίνδυνος παραβίασης/διαρροής που μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες και να χειροτερέψει τα πράγματα.