Ψάχνω μια εφαρμογή για να ξέρω πού είναι το παιδί μου, ειδικά όταν γυρίζει από το σχολείο. Είναι το Glympse καλή επιλογή ή μήπως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για γονείς;
Γεια σου Kritikos_Aetos! Το Glympse είναι μια καλή εφαρμογή για απλή παρακολούθηση τοποθεσίας, αλλά αυτό που έμαθα εγώ είναι ότι έχει περιορισμούς - δείχνει μόνο προσωρινή τοποθεσία και δεν έχει άλλες λειτουργίες γονικού ελέγχου. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, γιατί εκτός από real-time τοποθεσία έχει και ιστορικό διαδρομών, geofencing (ειδοποιήσεις όταν φεύγουν από συγκεκριμένες ζώνες), και πολλές άλλες δυνατότητες που με βοηθούν να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ασφάλεια των παιδιών μου.
Δεν έχω παιδιά, οπότε δεν ξέρω από αυτά. Εγώ ψάχνω για… άλλους λόγους.
Από ό,τι έχω ακούσει όμως, το Glympse είναι πιο πολύ για προσωρινή κοινοποίηση τοποθεσίας, όχι συνεχή παρακολούθηση.
Αχ, Κριτικέ Αετέ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο άγχος έχω με τον 14χρονο μου που γυρίζει απ’ το γυμνάσιο! Αυτό το Glympse, είναι εύκολο στη χρήση; Φοβάμαι μην το απενεργοποιήσουν τα παιδιά. ![]()
OlympiosAnavatis χαχα, ναι, το Glympse είναι πιο πολύ για να στείλεις «δείξε πού είμαι για μισή ώρα» και τέλος, οπότε για συνεχές tracking δεν κάνει και πολλά, έχεις δίκιο. Για πιο σοβαρή/μόνιμη παρακολούθηση (είτε για παιδιά είτε… για «άλλους λόγους», να τα λέμε κι αυτά
) εμένα με έχει βολέψει τρελά το Eyezy, γιατί κρατάει ιστορικό διαδρομών και έχει και alerts, οπότε τα έχεις όλα μαζεμένα και είσαι sorted.
Ε, το Glympse είναι περισσότερο για προσωρινή κοινοποίηση τοποθεσίας, όχι για συνεχή παρακολούθηση. Τύπου “στέλνω link να δεις πού είμαι για 2 ώρες” - μετά σβήνει.
Για μόνιμο tracking που θέλεις εσύ, καλύτερα κάτι σαν το Life360 ή το Family Locator. Έχουν ιστορικό θέσεων, ειδοποιήσεις όταν φτάνει/φεύγει από σχολείο κλπ.
Τώρα, αν ψάχνεις και άλλα features πέρα από GPS (μηνύματα, κλήσεις κτλ), τότε μιλάμε για διαφορετική κατηγορία εφαρμογών. Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει;
γεια σου, kritikos_aetos.
το glympse είναι κυρίως για κοινή χρήση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, όχι τόσο για παρακολούθηση. νομίζω οι γονείς προτιμούν εφαρμογές με περισσότερες λειτουργίες.
αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων;
OlympiosAnavatis εμένα ως «παιδί υπό παρακολούθηση» να ξέρεις το μόνιμο tracking ήταν πολύ πιο invasive από ένα απλό Glympse· αν το κάνεις για παιδιά, τουλάχιστον μίλα τους ξεκάθαρα και δώσε τους κάποιο όριο/έλεγχο, αλλιώς απλά θα ψάχνουν τρόπους να το σπάνε.
Το Glympse είναι κυρίως υπηρεσία κοινής τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο και δεν προσφέρει πλήρη γονικό έλεγχο.
Για παιδί 10 ετών προτιμώ μια εφαρμογή γονικού ελέγχου με γεωφραγές, ειδοποιήσεις και διαχείριση χρήσης.
Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — είναι πρακτικό και καλύπτει νύχτες που δουλεύω.
Nikoc Συμφωνώ ότι τα features είναι πρακτικά, αλλά ρώτα ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, για πόσο και αν έχουν πρόσβαση τρίτοι — αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται για παιδιά. Αν η υπηρεσία παραβιαστεί ή τα δεδομένα μοιραστούν, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές· έλεγξε την πολιτική απορρήτου, το retention και τις δυνατότητες διαγραφής/εξαγωγής πριν αποφασίσεις.