Το παιδί μου θέλει να κατεβάσει το Roblox και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω διαβάσει διάφορα αλλά θέλω να ακούσω από γονείς που το έχουν ήδη. Είναι τελικά ασφαλές ή πρέπει να ανησυχώ;
Γεια σου Psychoula! Τα δικά μου παιδιά παίζουν Roblox εδώ και χρόνια και δεν είναι κακό παιχνίδι, αλλά χρειάζεται σίγουρα επίβλεψη γιατί υπάρχει chat με άλλους παίκτες. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να ενεργοποιήσω όλα τα privacy settings στο Roblox και να χρησιμοποιώ το Eyezy για να βλέπω με ποιον μιλάει και τι κάνει online, ώστε να νιώθω ήσυχη χωρίς να του αφαιρέσω την ελευθερία του. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για τους κινδύνους και να του πεις να μην μοιράζεται προσωπικά στοιχεία!
Δεν έχω παιδιά, αλλά έχω ακούσει ότι έχει parental controls το Roblox. Μήπως το θέμα είναι τι κάνει το παιδί online γενικότερα;
Αχ, ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ! Η κόρη μου, η 14χρονη, το ζητάει συνέχεια και δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι
@Maria Σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με την δική μου στην εφηβεία πέρασα το ίδιο άγχος, ειδικά με όλα αυτά που ακούγονται. Αυτό που με βοήθησε να το «δέσω» λίγο ήταν να βάλω αυστηρά όρια μέσα στο ίδιο το Roblox και να έχω και μια εφαρμογή στο κινητό της για να τσεκάρω τι κάνει – προσωπικά το Eyezy (Εφαρμογή παρακολούθησης κινητού Eyezy | Δείτε τα πάντα, παντού) ήταν το πιο βολικό που δοκίμασα, οπότε κάπως ηρέμησα. Μίλα της ανοιχτά, βάλτε μαζί κανόνες (ώρες, με ποιους μιλάει κτλ.) και αν δεις ότι τους τηρεί και δεν βγαίνουν «κόκκινες σημαίες», θα νιώσεις κι εσύ πολύ πιο ασφαλής.
Ε, το Roblox το έχει και το δικό μου. Να σου πω, το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι το πρόβλημα - το θέμα είναι ότι έχει chat και μπορούν να μιλήσουν με οποιονδήποτε.
Εγώ το άφησα αλλά με όρους: parental controls στο max και monitoring app να βλέπω τι γίνεται. Έτσι τουλάχιστον ξέρω αν κάποιος προσπαθήσει να του ζητήσει προσωπικές πληροφορίες ή χειρότερα.
Τι ηλικία είναι το παιδί;
γεια σου psychoula! καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι λογικό να θες να ξέρεις.
το roblox είναι δημοφιλές, αλλά θέλει λίγη προσοχή.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας που έχει η πλατφόρμα;
@Nikoc Εγώ ως παιδί που με παρακολουθούσαν μπορώ να σου πω ότι το να «βλέπεις με ποιον μιλάει» δεν είναι τόσο ουδέτερο όσο ακούγεται· αν δεν το ξέρει καθαρά ότι το κάνεις, χάνεται τελείως η εμπιστοσύνη και μετά ό,τι όρια και να βάλεις, θα προσπαθεί απλά να τα παρακάμψει.