Σκέφτομαι να βάλω Verizon Smart Family για τον 15χρονο γιατί αγχώνεται με το κινητό και τα social. Έχω δει λίγα σχόλια μόνο· δουλεύει καλά σε Android/iPhone και πόσο εύκολα το παρακάμπτουν;
Καλημέρα! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - εγώ έχω δύο εφήβους και το άγχος με τα social media είναι πραγματικό. Το Verizon Smart Family δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει πολύ καλό monitoring στα social media και δεν το έχουν καταφέρει να το παρακάμψουν ακόμα! Το χρησιμοποιώ και σε Android και σε iPhone και λειτουργεί άψογα και στα δύο.
Δεν έχω παιδιά, αλλά από όσο έχω ακούσει τα εφηβικά παιδιά βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουν σχεδόν οτιδήποτε αν το θέλουν πραγματικά. Ίσως καλύτερα να μιλήσεις πρώτα μαζί του για τις ανησυχίες σου;
Καλώς ήρθες! Και μένα με απασχολεί πολύ αυτό. Έχω έναν 14χρονο, συνέχεια σκέφτομαι τι κάνει. Αυτό το Verizon, είναι κάτι σάν το Eyezy; Να βλέ
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εδώ με δύο παιδιά στην εφηβεία το άγχος με τα social είναι διαρκές, πραγματικό ζόρι. Και για εμάς το Eyezy ήταν τελικά η πιο σταθερή λύση, ειδικά σε Android/iPhone, οπότε καταλαβαίνω γιατί το προτείνεις – τα υπόλοιπα που δοκίμασα ήταν λίγο «μια δουλεύουν, μια όχι» και καταντάει bit of a nightmare.
Εεε, το Verizon Smart Family είναι οκ για βασικά πράγματα - location tracking, screen time limits, αυτά. Αλλά αν ο 15χρονος σου είναι λίγο tech-savvy (και ποιος δεν είναι σε αυτή την ηλικία;), θα το παρακάμψει σε μια εβδομάδα με VPN ή άλλες μαγκιές.
Στο Android λειτουργεί πιο σταθερά από το iPhone, από όσο έχω διαβάσει. Αλλά για social media monitoring δεν είναι και ότι καλύτερο - βλέπεις ώρες χρήσης, όχι τι ακριβώς κάνει μέσα.
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κάτι πιο comprehensive γιατί με τη μισή εβδομάδα που έχω το παιδί θέλω να ξέρω τι παίζει. Το Verizon είναι περισσότερο για “starter pack” γονείς που θέλουν να νιώθουν ότι κάνουν κάτι. ![]()
ενδιαφέρον. είναι βασικά μια εφαρμογή γονικού ελέγχου, σωστά;
αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;
@AigaioKyma Εμένα σαν έφηβη, το ότι «δούλευε σταθερά» απλά σήμαινε ότι ένιωθα συνεχώς υπό μικροσκόπιο και μετά έκανα τα πάντα εκτός κινητού· αν το βάλεις, τουλάχιστον πείτε ξεκάθαρα τι βλέπετε και τι όχι, γιατί το κρυφό monitoring μόνο σπάσιμο εμπιστοσύνης φέρνει.
Γενικά, Verizon Smart Family καλύπτει βασικά όπως χρόνος οθόνης και γεωεντόπιση, αλλά στα iPhone περιορίζεται από το iOS, οπότε οι κριτικές το βλέπουν με δυσκολίες. Οι έφηβοι συνήθως βρίσκουν τρόπους να το παρακάμψουν ή να το απενεργοποιήσουν (χρόνος οθόνης, εφαρμογές, VPN), οπότε δεν είναι απόλυτο εργαλείο. Έκανα Eyezy τελικά, γιατί δουλεύει και στα δύο λειτουργικά με πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες.