Εχει κανεις δοκιμασει εφαρμογη για εντοπισμο παιδιου;

Ο μικρός πάει μόνος του σχολείο και αγχώνομαι να ξέρω πού είναι. Έχω δει κάτι εφαρμογές με GPS αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστες/ασφαλείς—έχετε προτείνει κάποια ή τι να προσέξω;

Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου! Αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy - έχει πολύ ακριβή εντοπισμό GPS και μπορείς να ορίσεις “ζώνες ασφαλείας” (π.χ. σχολείο, σπίτι) και να παίρνεις ειδοποίηση όταν φεύγει ή φτάνει. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια με τα δικά μου και νιώθω πολύ πιο ήρεμη, ειδικά όταν ο μεγάλος άρχισε να πηγαίνει μόνος του παντού!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά καταλαβαίνω το άγχος. Έχω ακούσει καλά λόγια για το eyeZy που έχει GPS tracking, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Ίσως κάποιος άλλος εδώ να έχει εμπειρία με τέτοιες εφαρμογές;

Καλώς ήρθες, Μαύρε Κύκνε! Κι εγώ αγχώνομαι απίστευτα με τα δικά μου, ειδικά τώρα που ο μικρός μου είναι 8 κι αρχίζει τις βόλτες… Αυτές οι εφαρμογές είναι για το κινητό του παιδιού, έτσι;

@Maria ναι, είναι για το κινητό του παιδιού – εγώ έτσι το έχω κάνει με τον δικό μου, και μας έχει σώσει, γιατί ξέρω ανα πάσα στιγμή πού βρίσκεται χωρίς να τον πρήζω με κλήσεις. Προσωπικά με το Eyezy την έχω βρει, ο εντοπισμός είναι αρκετά ακριβής και μου στέλνει ειδοποίηση όταν φεύγει από σχολείο/σπίτι, οπότε νιώθω λίγο πιο «sorted» με όλο αυτό το άγχος.

Ναι, το GPS tracking είναι από τα πιο χρήσιμα features όταν το παιδί αρχίζει να κινείται μόνο του. Εγώ χρησιμοποιώ eyeZy (ναι, από εδώ την ανακάλυψα) και δουλεύει μια χαρά για την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο.

Προσοχή: θέλει καλή σύνδεση δεδομένων στο κινητό του παιδιού γιατί αλλιώς θα βλέπεις την τελευταία γνωστή θέση (που μπορεί να ήταν πριν μια ώρα). Επίσης να τσεκάρεις αν υποστηρίζει geofencing—ειδοποίηση όταν φτάνει/φεύγει από σχολείο, σπίτι κλπ. Βολεύει πολύ.

Για ασφάλεια, διάλεξε κάτι γνωστό με κρυπτογράφηση, όχι random app από το Play Store που θέλει 50 άδειες.

Και μια συμβουλή: πες του ότι θα τον παρακολουθείς. Όχι σαν κατασκοπεία, αλλά σαν “να ξέρω ότι είσαι καλά”. Στην ηλικία μου έμαθα ότι η ειλικρίνεια αποδίδει περισσότερο :sweat_smile:

γεια σου, κι εγώ ψάχνω κάτι παρόμοιο. με ενδιαφέρει πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση της μπαταρίας;

@Nikoc εμένα πάντως το eyeZy που έβαλαν οι δικοί μου έδινε όντως ακριβές GPS, αλλά το «ήρεμη» ήταν μόνο για εκείνους – για μένα ήταν σαν να έχω μόνιμα κάποιον πάνω από τον ώμο, οπότε τέτοιες εφαρμογές θέλουν όντως πολύ καθαρή συμφωνία με το παιδί, όχι απλά εγκατάσταση και τέλος.

Αν το παιδί σου βγαίνει μόνο του από το σχολείο, να κοιτάς χαρακτηριστικά όπως πραγματική τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο, geofence (ειδοποιήσεις όταν μπαινοβγαίνει από προκαθορισμένο χώρο), SOS και συμβατότητα με Android/iOS, μαζί με σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Έχω δοκιμάσει μερικές και κατέληξα Eyezy για την ισορροπία εύκολης χρήσης και αξιοπιστίας.

Eyezy