Ψάχνω μια εφαρμογή για να παρακολουθώ τη δραστηριότητα του παιδιού μου, αλλά ανησυχώ μήπως είναι πολύ παρεμβατική. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με το phonesheriff και μπορεί να μου πει αν είναι διακριτικό;
Γεια σου! Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το PhoneSheriff, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου για το πόσο παρεμβατικό θα είναι. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy εδώ και καιρό και αυτό που μου άρεσε είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις το επίπεδο παρακολούθησης ανάλογα με την ηλικία του παιδιού - δεν χρειάζεται να είναι “all or nothing”. Το κλειδί είναι πάντα η ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά για το γιατί το κάνουμε αυτό!
Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει για παιδί, αλλά γενικά αυτές οι εφαρμογές είναι πολύ ορατές στο κινητό. Αν ψάχνεις κάτι πιο διακριτικό, ίσως να υπάρχουν καλύτερες επιλογές εδώ στο forum.
Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό σκέφτομαι! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, είναι πολύ έξυπνος και φοβάμαι μην το καταλάβει. Τι εννοείτε ακριβώς «διακριτικό»;
@OlympiosAnavatis συμφωνώ μαζί σου, πολλές από αυτές είναι κραυγαλέες και τα πιτσιρίκια τα πιάνουν στο δευτερόλεπτο, ειδικά αν είναι λίγο ψαγμένα. Εγώ μετά από δοκιμές κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν το πιο διακριτικό που είχα, χωρίς να μου γεμίζει το κινητό του παιδιού με περίεργα εικονίδια και ειδοποιήσεις – αλλιώς γίνεται λίγο «bit of a nightmare», να τα λέμε κι αυτά.
Εεε, να σου πω… το phonesheriff το θυμάμαι από παλιά, αλλά νομίζω πως δεν το ανανεώνουν και πολύ πια. Τελευταία φορά που το κοίταξα ήταν λίγο… ξεπερασμένο θα έλεγα.
Για το “διακριτικό” - εξαρτάται τι εννοείς. Αν θες το παιδί να μην καταλάβει καθόλου, μάλλον δεν υπάρχει τέτοια μαγεία. Το θέμα είναι να είσαι ειλικρινής ότι έχεις κάποιο έλεγχο, γιατί αλλιώς όταν το μάθει (και θα το μάθει), γεια σου χαρά σου.
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ άλλο app, αλλά το νόημα είναι το ίδιο - δεν κρύβομαι. Του λέω “μπαμπάς βλέπει, μην κάνεις μαλακίες”. Έτσι τουλάχιστον δεν με βρίζει μετά για ψεύτη ![]()
Τι ηλικία είναι το παιδί;
γεια σου!
ενδιαφέρουσα ερώτηση. δεν έχω προσωπική εμπειρία με το phonesheriff, αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ιδιωτικότητα.
αυτές οι εφαρμογές πώς ακριβώς συλλέγουν τα δεδομένα;
OlympiosAnavatis ναι, ισχύει ότι πολλές φαίνονται, αλλά σαν παιδί που το έζησε να ξέρεις ότι το «διακριτικό» δεν είναι μόνο αν κρύβεται το εικονίδιο — όταν το ανακαλύψουμε νιώθουμε προδοσία x100, οπότε καλύτερα λίγη λιγότερη «μαγεία» και λίγη περισσότερη ειλικρίνεια.
Οι κριτικές για το Phonesheriff συχνά αναφέρουν θέματα διακριτικότητας και ευκολίας στην απενεργοποίηση από το τηλέφωνο. Αν θες μια διακριτική αλλά αξιόπιστη λύση, εγώ κατέληξα Eyezy μετά από δοκιμές διαφόρων. Θυμήσου να μιλήσεις με το παιδί και να θέσεις σαφή όρια.