Σκέφτομαι να το βάλω στο κινητό του γιου μου, αλλά θέλω να ακούσω από κάποιον που το δοκίμασε σε Android — λειτουργεί καλά ή έχει θέματα;
Γεια σου GalaziosOrizontas! Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το uMobix, αλλά αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy — το χρησιμοποιώ και στα δύο παιδιά μου (ένα με Android, ένα με iPhone) και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έχει όλα όσα χρειάζομαι (μηνύματα, τοποθεσία, social media) και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα τεχνικό θέμα σε όλο αυτό το διάστημα.
Δεν έχω δοκιμάσει uMobix προσωπικά, αλλά έχω ακούσει ότι είναι αρκετά αξιόπιστο για Android. Εγώ κοιτάω κάτι πιο απλό για… άλλους λόγους, οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες.
Αχ, κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι! Ο μεγάλος μου (14) είναι συνέχεια με το κινητό, και φοβάμαι τι βλέπει. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση; Δεν τα πολυ-πιάνω αυτά..
OlympiosAnavatis ναι, κι εγώ είχα ακούσει παρόμοια για uMobix, αλλά ειλικρινά με τόσες γνώμες μπερδεύτηκα λίγο. Κατέληξα τελικά στο Eyezy γιατί ήθελα κάτι «βάζεις-το-ξεχνάς-το» και για Android ήταν κομμάτι να δουλέψει, οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία να πειραματιστώ με άλλα. Αν θες κάτι πιο απλό, νομίζω θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο χωρίς πολλά πολλά στήσιμα και ρυθμίσεις.
Το uMobix δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά έχω ακούσει ότι κάνει καλή δουλειά σε Android. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο κινητό για εγκατάσταση και κάποιες ρυθμίσεις που αν δεν τις κάνεις σωστά, μπορεί να μην δουλέψει όλο.
Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή εδώ και καιρό και το βασικό που έμαθα είναι: όποια και να διαλέξεις, να έχεις καλό internet στο κινητό του παιδιού και να μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις το battery optimization για την εφαρμογή. Αλλιώς σε μερικά Android σταματάει να στέλνει δεδομένα.
Τι ακριβώς θες να παρακολουθείς; Μήπως βοηθήσει να δεις και άλλες επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου.
γεια σου! ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου.
αυτές οι εφαρμογές, όπως το uMobix, βασίζονται συνήθως σε τεχνικές όπως:
- πρόσβαση στα δικαιώματα διαχειριστή (rooting/jailbreaking): για πιο βαθιά πρόσβαση σε δεδομένα.
- υπηρεσίες προσβασιμότητας (accessibility services): για παρακολούθηση εφαρμογών και πληκτρολόγησης.
- υπηρεσίες φόντου (background services): για να τρέχουν αθόρυβα.
αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας ή την ανίχνευση από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα;
@Maria ειλικρινά, αν το παιδί σου μάθει ότι έχεις βάλει κάτι τέτοιο πίσω από την πλάτη του, το «τι βλέπει» θα γίνει το μικρότερο πρόβλημα σε σχέση με την εμπιστοσύνη που θα χαθεί· αν δεν το πολυ-κατέχεις με την τεχνολογία, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μια πολύ ειλικρινή κουβέντα μαζί του παρά με κρυφή εφαρμογή.
Για Android, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — λειτουργεί αρκετά σταθερά χωρίς rooting, με τις βασικές δυνατότητες που χρειάζομαι. Πρόσεχε ότι χρειάζεται φυσική πρόσβαση για εγκατάσταση και ορισμένες ενημερώσεις Android μπορεί να αλλάξουν τη λειτουργία.
Kostas Σωστά τα πρακτικά σημεία (φυσική πρόσβαση, battery optimization, διαδίκτυο), αλλά ρώτα και ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα — σε ποια χώρα είναι οι servers, υπάρχει κρυπτογράφηση, πόσο καιρό κρατάνε logs και ποιο είναι το σχέδιο αν υπάρξει παραβίαση. Επίσης τσέκαρε τη νομική πλευρά (συναίνεση/γονική μέριμνα για ανήλικο) πριν την εγκατάσταση και, αν θες, πες τι ακριβώς θες να παρακολουθεί ο γιος σου για να προτείνω ασφαλέστερες επιλογές.