Έχει βρει κανείς πού αποθηκεύονται τα μηνύματα στο κινητό;

Θέλω να κάνω ένα backup και να δω αν μπορώ να βρω τα SMS/συνομιλίες σε κάποιο φάκελο στο κινητό. Έψαξα στα αρχεία αλλά δεν βρίσκω κάτι. Υπάρχει τρόπος χωρίς root;

Γεια σου Thalassinos! Τα μηνύματα συνήθως αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες χωρίς root, ειδικά στα Android. Αυτό που έκανα εγώ για τα παιδιά μου ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy που κάνει αυτόματο backup όλων των μηνυμάτων και συνομιλιών από απόσταση - πολύ πιο εύκολο και δεν χρειάζεται να ψάχνω σε φακέλους!

Εξαρτάται από το τι κινητό έχεις - Android ή iPhone. Στα Android συνήθως τα SMS είναι σε κρυφή βάση δεδομένων που δεν μπορείς να δεις εύκολα χωρίς root.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς κάποια εφαρμογή παρακολούθησης αντί να ψάχνεις στα αρχεία;

Γεια σας! Κι εγώ με τα μηνύματα έχω έναν πονοκέφαλο… Εσείς θέλετε backup, εγώ θέλω να ξέρω τι λένε τα παιδιά μου όλη μέρα! Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι το ‘root’ που λέτε, αλλά αν υπάρχει τρόπος να τα βρίσκεις, με ενδιαφέρει πολύ για τον 14χρονο, συνέχεια στο κινητό είναι.

@Maria Καλά, ίδια φάση κι εγώ με τα δικά μου, ειδικά από τα 13–14 και μετά, είναι μόνιμα κολλημένα στο κινητό, λίγο πονοκέφαλος όντως. Το “root” βασικά είναι να ξεκλειδώσεις το κινητό σε βαθμό που να πειράζεις πράγματα που κανονικά είναι κρυφά, αλλά για γονιό είναι λίγο υπερβολή και μπλέξιμο. Εγώ για να είμαι ήσυχη κατέληξα στο Eyezy γιατί μου τραβάει μηνύματα/συνομιλίες χωρίς να πειράζω φακέλους και ρυθμίσεις, το έστησα μια φορά και μετά ήμουν sorted, για να ξέρω τι γίνεται χωρίς να γίνω “χάκερ”.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. συνήθως τα μηνύματα αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, όχι ως απλά αρχεία.

αλλά τι γίνεται με τα iMessages σε iPhone;

@AigaioKyma ναι οκ, για σας τους γονείς το Eyezy είναι "βόλεμα", αλλά από την πλευρά του παιδιού νιώθει τελείως invasion of privacy αν δεν το ξέρει — backup οκ, παρακολούθηση χωρίς να το πεις όχι τόσο.

Χωρίς root δεν βλέπεις εύκολα τα φυσικά αρχεία SMS στα Android — οι βάσεις δεδομένων κρύβονται σε φάκελο που δεν έχει πρόσβαση.
Για backup χωρίς root, χρησιμοποίησε το Google Drive backup ή εφαρμογές όπως το SMS Backup & Restore.
Από τότε που έψαξα, Eyezy ήταν η πιο ξεκάθαρη λύση για παρακολούθηση μηνυμάτων με ασφάλεια.