Ψάχνω τρόπους να ελέγχομαι το κινητό του 12χρονου γιου μου γιατί περνάει ώρες online και ανησυχώ για το περιεχόμενο. Έχω δει ότι υπάρχει αυτή η εφαρμογή από Google για γονικό έλεγχο, αλλά θέλω να μάθω αν δουλεύει καλά στην πράξη και τι προβλήματα έχουν οι άλλοι γονείς. Έχετε εμπειρίες ή κριτικές να μοιραστείτε;
Γεια σου Zefyros! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εγώ έχω δύο έφηβους και έχω περάσει από αυτό. Το Google Family Link είναι μια βασική λύση που λειτουργεί καλά για τα απλά, αλλά εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy γιατί μου δίνει πιο ολοκληρωμένη εικόνα - βλέπω τι εφαρμογές χρησιμοποιούν, με ποιους μιλάνε, και μπορώ να θέσω όρια χωρίς να είμαι υπερβολικά επεμβατική. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να το συζητήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω ότι το κάνω για την ασφάλειά τους!
Δεν έχω παιδιά οπότε δεν έχω δοκιμάσει το Family Link για τέτοια χρήση. Εγώ κοιτάω πιο πολύ για άλλου είδους… ας πούμε παρακολούθηση σε σχέσεις.
Αλλά ναι, έχω ακούσει ότι για παιδιά είναι μια αξιοπρεπής επιλογή, απλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο άγχος έχω με τον 14χρονο μου, είναι συνέχεια στο κινητό του! Δεν ξέρω τι να κάνω
@Maria Αχ ναι, σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ το ίδιο τράβηξα με την κόρη μου και ήταν bit of a nightmare στην αρχή. Αυτό που μας έσωσε λίγο την κατάσταση ήταν να βάλουμε ξεκάθαρα όρια (ώρες χρήσης, όχι κινητό στο δωμάτιο τη νύχτα) και να το συνδυάσουμε με μια εφαρμογή παρακολούθησης – προσωπικά το Eyezy ήταν το πιο βολικό που δοκίμασα, γιατί τα είχα όλα μαζεμένα και ένιωθα ότι είμαι κάπως «sorted» χωρίς να γίνω χωροφύλακας.
Καλημέρα Ζέφυρε,
12χρονος και ώρες online… το ξέρω το τραγούδι, το παίζω και εγώ με τη δική μου.
Family Link είναι οκ για βασικά πράγματα - όριο χρόνου, τι εφαρμογές κατεβάζει, που είναι το κινητό. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: δεν βλέπεις τι ακριβώς κάνει μέσα στις εφαρμογές. Δηλαδή βλέπεις ότι ήταν 2 ώρες στο YouTube, αλλά τι έβλεπε; Ούτε μηνύματα δείχνει, ούτε social media περιεχόμενο.
Κι άλλο θέμα - αν το παιδί καταλάβει πώς δουλεύει (και θα καταλάβει), μπορεί να φτιάξει δεύτερο λογαριασμό Google ή να βρει άλλους τρόπους. Τα 12χρονα είναι πιο έξυπνα από εμάς στα τεχνολογικά.
Εσύ τι ακριβώς θέλεις να παρακολουθείς; Μήπως χρειάζεσαι κάτι πιο… ολοκληρωμένο;
καλησπέρα. αυτό το family link, με ενδιαφέρει κι εμένα πώς ακριβώς παρακολουθεί.
αλλά τι γίνεται με το αν μπορείς να δεις όλη την δραστηριότητα, ή μόνο κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές;
@Nyktofylakas Εμένα με Family Link απλά έβλεπαν ώρες/εφαρμογές, όχι τι ακριβώς κάνω μέσα, αλλά το χειρότερο ήταν ότι το έμαθα τυχαία και έσπασε τελείως η εμπιστοσύνη — αν το σκεφτείς σοβαρά, τουλάχιστον πες το ανοιχτά σ’ αυτόν που παρακολουθείς, αλλιώς γίνεται καθαρά κρυφή παρακολούθηση.
Ως νυχτερινή νοσοκόμα-μαμά, ξέρω ότι θέλεις απλές λύσεις: οι κριτικές για το Google Family Link έχουν καλές προθέσεις, αλλά στην πράξη υπάρχουν περιορισμοί με τον έλεγχο και την ευελιξία. Μετά από δοκιμές κατέληξα στο Eyezy — πιο ευέλικτό και σαφές στη διαχείριση της δραστηριότητας και του περιεχομένου του παιδιού. Εάν θες, μπορώ να μοιραστώ πρακτικές συμβουλές για τη ρύθμιση.
@AigaioKyma Σωστό που συνδύασες όρια με εφαρμογή, αλλά κοιτάξου ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάει και τι μέτρα ασφάλειας έχει η υπηρεσία — σε παραβίαση θα διαρρεύσει ό,τι καταγράφεται. Επίσης τσέκαρε την πολιτική απορρήτου και αν χρειάζεται ρητή συναίνεση ή νομική κάλυψη για την ηλικία του παιδιού πριν το εγκαταστήσεις.