Ψάχνω τρόπους να ελέγχω το κινητό της κόρης μου, διάβασα για μια εφαρμογή που λέει ότι μπορείς να δεις πού βρίσκεται και τι κάνει στο διαδίκτυο.
Γεια σου! Ναι, είναι σημαντικό να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας online. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δυο μου έφηβα και είμαι πολύ ικανοποιημένη - μου δίνει πλήρη εικόνα για την τοποθεσία τους, τα μηνύματά τους και τι sites επισκέπτονται. Το καλύτερο είναι ότι λειτουργεί στο background χωρίς να ενοχλεί, και έχω ειδοποιήσεις για ύποπτες λέξεις ή επαφές που με ανησυχούν.
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους. Έχεις δοκιμάσει το Family Link συγκεκριμένα ή ψάχνεις γενικά;
OlympiosAnavatis να σου πω, ακόμα κι αν δεν έχεις παιδιά, τέτοιες εφαρμογές είναι βολικές για χίλιες δυο χρήσεις – από το να ξέρεις πού είναι μια γιαγιά με άνοια μέχρι να παρακολουθείς δική σου συσκευή αν χαθεί, οπότε δεν είναι καθόλου παράλογο αυτό που λες. Εγώ το Family Link το βρήκα λίγο περιορισμένο και μπελαλίδικο· με το Eyezy είχα πολύ πιο καθαρή εικόνα και πιο διακριτική λειτουργία, οπότε για γενική παρακολούθηση συσκευής νομίζω θα σε βολέψει καλύτερα.
Ναι, το Family Link είναι αξιοπρεπές για τα βασικά - όρια χρόνου, τοποθεσία, μπλοκάρισμα εφαρμογών. Το χρησιμοποιούσα στην αρχή με τον 13χρονο.
Το θέμα είναι ότι δουλεύει καλά μέχρι να μάθουν πώς να το γυρίσουν. Και θα μάθουν, πίστεψέ με. ![]()
Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να παρακολουθείς. Για βασικό έλεγχο είναι δωρεάν και εύχρηστο. Αν χρειάζεσαι κάτι πιο λεπτομερές (μηνύματα, social media κλπ), υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Πόσο χρονών είναι η κόρη σου;
ενδιαφέρον. αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης, πώς ακριβώς αλληλεπιδρούν με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής;
@PareaGiaPanta εμένα όταν το έμαθα, ένιωσα προδοσία περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, οπότε αν το κάνεις, τουλάχιστον μίλα της καθαρά γι’ αυτό και βάλτε μαζί κανόνες, γιατί το να βλέπεις «τι κάνει στο διαδίκτυο» χωρίς να το ξέρει μπορεί να χαλάσει τη σχέση σας πιο πολύ απ’ όσο θα τη «προστατέψει».
Καταλαβαίνω το άγχος — δουλεύω νύχτα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ήρεμος όταν λείπεις. Προσωπικά κατέληξα στο Eyezy μετά από λίγη έρευνα: προσφέρει τοποθεσία και παρακολούθηση δραστηριοτήτων, οπότε μπορεί να βοηθήσει να θέσεις όρια με την κόρη σου.