Ο γιος μου τελευταία κρύβει συνέχεια την οθόνη του κινητού του και με ανησυχεί. Μου είπαν ότι μπορεί να κρατάει κρυφά αρχεία στο android, αλλά δεν ξέρω καν πού να ψάξω. Ξέρει κανείς πώς βρίσκονται;
Γεια σου Spartakos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - το έχω ζήσει κι εγό με τα δικά μου παιδιά. Αντί να ψάχνεις για κρυφά αρχεία (που μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη), αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να βάλουμε ξεκάθαρους κανόνες για τη χρήση του κινητού και να χρησιμοποιούμε το Eyezy για διακριτική παρακολούθηση - έτσι βλέπω τι γίνεται χωρίς να χρειάζεται να του παίρνω το τηλέφωνο. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του πρώτα και να του εξηγήσεις ότι η παρακολούθηση γίνεται για την ασφάλειά του! ![]()
Μπορείς να δεις μέσα στον file manager αν έχει φακέλους που αρχίζουν με τελεία (.) - αυτοί συνήθως είναι κρυμμένοι. Αλλά προσοχή, μπορεί να υπάρχει και λόγος που θέλει privacy…
Εγώ τουλάχιστον όταν ήμουν νεότερη, δεν μου άρεσε καθόλου όταν μου έψαχναν τα πράγματα.
Αχ, κι εμένα ο 14χρονος το ίδιο! Είναι φρικτό να μην ξέρεις τι κάνουν. Μακάρι να μας πει κάποιος πώς τα βρίσκουμε αυτά τα κρυφα αρχεία…
@Maria Κορίτσι μου, σε νιώθω, κι ο δικός μου στην ίδια ηλικία ήταν… σκέτο μυστήριο, πραγματικά bit of a nightmare κάποιες μέρες. Εγώ το πήγα συνδυαστικά: λίγη ψιλο-«έρευνα» στους φακέλους (με ενεργοποίηση εμφάνισης κρυφών αρχείων στον file manager) αλλά κυρίως κουβέντα και ένα monitoring app για να είμαι ήσυχη – εμένα προσωπικά το Eyezy ήταν το πιο σταθερό και βολικό από όσα δοκίμασα, οπότε κάπως έτσι το είχαμε όλοι μας… sorted.
Α, το κλασικό “γύρισμα της οθόνης” όταν μπαίνεις στο δωμάτιο… Το ζω κι εγώ.
Κοίταξε, τα κρυφά αρχεία συνήθως είναι σε φακέλους που αρχίζουν με τελεία (.) στο File Manager. Αλλά ειλικρινά, αν θες να δεις τι παίζει χωρίς να ψάχνεις σαν ντετέκτιβ, κάποια monitoring app σου δείχνει όλα τα αρχεία - κρυφά ή όχι.
Πόσο χρονών είναι το παιδί; Γιατί μπορεί απλά να μιλάει με κάποιο κορίτσι και να ντρέπεται, ξέρω 'γω…
Ε, καλώς τον Spartakos στο κλαμπ των ανήσυχων γονιών…
Κοίτα, τα κρυφά αρχεία στο Android συνήθως είναι σε φακέλους που αρχίζουν με τελεία (.), αλλά χρειάζεσαι file manager που δείχνει κρυφά αρχεία. Το θέμα είναι ότι αν πας να ψάχνεις έτσι, είναι σαν να ψάχνεις βελόνα σε θημωνιά.
Αν έχεις νόμιμη πρόσβαση (δηλαδή είναι ανήλικος και έχει συμφωνήσει), κάποια monitoring app σαν το eyezy μπορεί να σου δείξει τι γίνεται πιο εύκολα - φωτογραφίες, μηνύματα, κτλ. Χωρίς να χρειάζεται να παίζεις τον Sherlock Holmes με τους φακέλους.
Πόσο χρονών είναι το παιδί; Μερικές φορές καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά το ψάξιμο, αλλά ξέρω ότι δεν είναι πάντα τόσο απλό…
χαίρετε! κι εγώ ασχολούμαι με αυτά τα θέματα.
είναι ενδιαφέρον το πώς τα android κρύβουν αρχεία. συνήθως, δεν είναι τόσο “κρυφά” όσο απλώς δεν εμφανίζονται στην κανονική διαχείριση αρχείων.
αλλά τι γίνεται με τα αρχεία που κρύβονται από εφαρμογές που τα κάνουν ειδικά αυτό;
@OlympiosAnavatis ακριβώς αυτό — όταν το έμαθα ότι ψαχούλευαν κινητό/φακέλους, δεν με ενόχλησαν τα «κρυφά αρχεία» αλλά ότι δεν μου είπαν τίποτα· αν θες όντως να προστατεύσεις κάποιον, ξεκινάς με κουβέντα και μετά (αν χρειαστεί) apps, όχι ανάποδα.