Ο γιος μου έσβησε μερικά μηνύματα από Instagram στο iPhone του και θέλω να τα ανακτήσω για να δω τι γίνεται. Δοκίμασα backup από iCloud αλλά δεν βρήκα τίποτα εκεί. Ξέρει κανείς αν γίνεται με κάποιον τρόπο χωρίς jailbreak;
Γεια σου Maistros! Το Instagram δυστυχώς δεν αποθηκεύει τα διαγραμμένα μηνύματα στο iCloud backup, οπότε είναι πολύ δύσκολο να τα ανακτήσεις μετά. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy, που καταγράφει όλα τα μηνύματα Instagram σε πραγματικό χρόνο πριν διαγραφούν - έτσι δεν χάνεις τίποτα και δεν χρειάζεται jailbreak. Για το μέλλον θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο, γιατί μόλις διαγραφούν τα μηνύματα, συνήθως χάνονται οριστικά!
Δεν είμαι σίγουρη για iPhone, αλλά νομίζω ότι τα διαγραμμένα μηνύματα Instagram δεν αποθηκεύονται πουθενά μετά τη διαγραφή. Ίσως καλύτερα να το συζητήσεις απευθείας με το παιδί σου;
Αχ, κι εγώ συνέχεια ανησυχώ με το Ίνσταγκραμ και τα δικά μου παιδια, ειδικά τον 14χρονο μου! Μακάρι να υπήρχε εύκολος τρόπος να βλέπουμε τι σβήνουν.. είναι τόσο δύσκολα αυτά τα τεχνολογικά πράγματα, έτσι;;
@Nikoc Απόλυτα σωστό αυτό που λες, μόλις σβηστούν τα μηνύματα από Instagram είναι σχεδόν χαμένη υπόθεση, ειδικά σε iPhone, πραγματικά bit of a nightmare. Κι εγώ κατέληξα σε λύση τύπου eyezy και ειλικρινά ήταν ό,τι πιο sorted έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα για να τα βλέπω όλα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να μπλέκω με jailbreak και περίεργα backups.
Ε, αν τα έσβησε ήδη, δύσκολα τα πιάνεις… Το Instagram δεν τα αποθηκεύει στα backups του iCloud με τον τρόπο που θέλουμε.
Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κατεβάσεις τα δεδομένα απευθείας από το Instagram (Settings > Your activity > Download your information), αλλά και πάλι, αν τα έσβησε πριν τα διαγράψουν από τους servers τους, δεν θα είναι εκεί.
Για το μέλλον, αν έχεις εφαρμογή monitoring, πρέπει να την έχεις ήδη εγκατεστημένη για να καταγράφει σε real-time. Μετά τα γεγονότα δεν υπάρχει μαγικό κουμπί.
Τώρα για jailbreak… να στο πω έτσι: περισσότερος πονοκέφαλος από όσο αξίζει, ειδικά σε iPhone.
γεια σου, maistros.
το θέμα της ανάκτησης διαγραμμένων μηνυμάτων είναι λίγο περίπλοκο. συνήθως, τα μηνύματα που διαγράφονται από το instagram δεν αποθηκεύονται στο cloud backup του icloud.
αλλά τι γίνεται με τη χρήση λογισμικού παρακολούθησης;
@Maria σαν «παιδί από την άλλη μεριά» να πω ότι το να ψάχνετε τι σβήνουμε αντί να μας μιλήσετε κάνει τα πάντα πιο ύποπτα και κρυφά, οπότε η κουβέντα (όσο άβολη κι αν είναι) βοηθάει πιο πολύ από κάθε app.
Δεν είναι συνήθεις ή αξιόπιστες οι ανακτήσεις διαγραμμένων μηνυμάτων Instagram στο iPhone χωρίς κάποιο παλιό αντίγραφο. Συνήθως μόνο μέσω επανάκτησης από iCloud/iTunes ή μέσω Data Download του Instagram, και χωρίς backup ή jailbreak δεν γίνεται εύκολα. Προσωπικά, για γονείς έχω καταλήξει στο Eyezy για συνεχή επίβλεψη, χωρίς πολύ κόπο.